• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neka probaju da me privedu!

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da se neće odazvati pozivu Sipe na saslušanje u vezi sa izvještajem o izgradnji zgrade Vlade RS.

 Dodik: Neka probaju da me privedu! Izvor: MONDO

"Neka probaju da me privedu, a akcija Sipe koju ovih dana provodi u Banjaluci je koordinisana", rekao je Dodik komentarišući saslušavanje pojedinaca koje u Banjaluci vrše inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) u vezi sa izgradnjom zgrade Vlade RS, autoputa Banjaluka - Gradiška i RTV doma.

Prema njegovim riječima, Sipa voli da pravi paradu da bi pokazala silu i moć koja uopšte ne postoji.

"Objediniti mnoge stvari u okviru jednog predmeta i stavljati mene zajedno sa Milenkom Vračarom i Simeunom Vilendečićem i ljude iz prošle Vlade, koji nemaju veze sa mnom, govori o namjeri da se etikatiraju ljudi i da se spekulacije što duže održe i da bi se šest mjeseci pričalo o tome", dodao je Dodik.

On je naveo da "ako je neko krao onda to nije moglo da radi 100 ljudi, jer bi se to davno znalo i davno se mogla podići optužnica".

Premijer Srpske je naveo da bi, ako ima krivice onda mogla uslijediti optužnica, "a ne da pričaju kako imaju prijavu, a nemaju dokaze".

"Kako možete nekoga prijaviti ako nemate dokaze. Sve je politički montirano, Sipa i Tužilaštvo su politički instruisani organi i bave se politikom, a ne zaštitom prava i kao takvi neće dugo egzistirati", ocijenio je Dodik.

Inspektori Sipe počeli su u utorak, 9. juna, u kancelariji u Banjaluci saslušanja u vezi sa izgradnjom zgrade Vlade Republike Srpske, autoputa Banjaluka - Gradiška i RTV doma, potvrdila je ranije Srni portparol Sipe Željka Kujundžija.

Državna agencija za istrage i zaštitu BiH podnijela je početkom godine krivičnu prijavu protiv premijera RS Milorada Dodika, nekoliko ministara i osoba iz poslovnog svijeta RS jer su "učinili više krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, kao i zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja", čime su budžeti RS i BiH oštećeni za 145 miliona KM.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE