• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izrael ponudio pomoć Banjaluci i RS

Autor SRNA

Ambasador Izraela u Bih David Koen izjavio je danas da je njegova zemlja spremna da na različite načine pomogne građanima Banjaluke i Republike Srpske koji su pretrpjeli štetu od nedavnih poplava.

"Moja zemlja će, između ostalog, o svom trošku poslati stručnjake da pomognu u sprečavanju epidemije koja se može pojaviti nakon poplava", rekao je Koen novinarima u Banjaluci poslije sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem.

On je dodao da ga je Gavranović upoznao o ogromnim štetama koje su zadesile Banjaluku i Republiku Srpsku nakon poplava i poručio da će njegova zemlja učiniti sve da građani Banjaluke i ostalih gradova i opština u Srpskoj dobiju na vrijeme sve što im je neophodno.

Gavranović je rekao da je izraelskog ambasadora informisao o situaciji nakon poplava u Banjaluci i Republici Srpskoj.

"Ovo je bila kataklizma ogromnih razmjera u kojoj je 50 odsto Republike Srpske i veliki broj njenih stanovnika bio pod vodom. Zadovoljan sam obećanjima koja je ambasador dao u ime Izraela", rekao je Gavranović.

On je dodao da je stanovništvu Banjaluke neophodan građevinski materijal kako bi se što prije uselili u svoje poplavama oštećene stambene jedinice.

Gavranović je naglasio da će i Gradska uprava uskoro donijeti set mjera o sanaciji poplavljenog stanovništva na području Banjaluke.

"Sačekaćemo paket mjera Vlade Republike Srpske i naš program uskladiti sa tim programom kako bi se što brže i efikasnije pomoglo stanovništvu poplavljenih područja", poručio je Gavranović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE