• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Federacija želi da iskoristi patnju RS

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da Federacija BiH, iako su poplave Srpskoj nanijele daleko veću štetu, želi da prisvoji više sredstava pomoći nego što joj pripada.

On je napomenuo da je BiH "zaglavljena" oko pitanja na koji način će formirati fond solidarnosti za saniranje šteta od poplava, te da predstavnici Republike Srpske nisu dali saglasnost da se ta pomoć dijeli po principu pola-pola.

"Svima je jasno da su štete u Srpskoj daleko veće nego u Federaciji BiH, ali Federacija BiH želi, na teret naše patnje, da iskoristi sredstva koja dolaze sa strane", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da na taj način BiH sama sebi daje autogolove.

"Želimo da neko izvan BiH utvrdi štetu i kaže kolika je ona u Federaciji BiH, a kolika u Republici Srpskoj, te bi na bazi tog procenta trebalo da se distribuišu sredstva", rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

On je poručio da Srpska neće dozvoliti da bude ugrožena bilo čim.

Govoreći o današnjem susretu sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, Dodik je podsjetio da je u fokusu razgovora bila situacija nakon katastrofalnih poplava koje su Srbiji i Srpskoj stvorile ogromne probleme.

"Srbija ima značajnu aktivnost na prikupljanju pomoći od stranih donatora i kreditora, i u Beogradu sam bio da bih vidio kakvu bi korist Srpska mogla imati od toga", napomenuo je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE