• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadović "na svoju ruku" putovao u Lion

Savjet ministara BiH nije zadužio ministra bezbjednosti Tarika Sadovića da otputuje u Lion i razgovara sa generalnim sekretarom Interpola.

 Sadović "na svoju ruku" putovao u Lion Izvor: MONDO

"O njegovom putovanju u Lion nije bilo riječi na Savjetu ministara. On ni meni ni Savjetu ministara nije podnio izvještaj sa tog putovanja. O svemu tome znam samo iz medija", rekao je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, dodajući da Sadović ni njega lično nije upoznao o tome.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković na posljednjem zasjedanju parlamenta postavio je pitanje Savjetu ministara BiH koga je Sadović u Lionu predstavljao, uz čiju saglasnost je otišao i čije je interese zastupao.

Sadović je otputovao u Lion da od Interpola zatraži tumačenje potjernica koje je Srbija uputila protiv državljana BiH, za koje se osnovano sumnja da su počinili zločine u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1992. godine. On tvrdi da su te potjernice "politički motivisane" i da "pravno odjeljenje Interpola vrši reviziju".

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije za zločin u Dobrovoljačkoj ulici vodi istragu protiv 19 državljana BiH.

Nezvanično, radi se o Ejupu Ganiću, Stjepanu Kljuiću, Hasanu Efendiću, Fikretu Muslimoviću, Zaimu Backoviću i Jovanu Divjaku. Tu su i Emin Švrakić, Jusuf Pušina, Dragan Vikić, Jusuf Prazina, Ismet Bajramović i Nusret Šišić. Istraga je vođena i protiv Mušana Kovača, Jovana Begovića, Avde Panjete, Jusufa Kecmana, Damira Dolana, Samira Čongića i Ibrahima HaDžića.

Trojica od njih su umrla, Prazina, Bajramović i Šišić. Interpol je potjernice raspisao za njih 13.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE