• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamac: Nestašica dijagnostičkih aparata

Autor SRNA

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nastoji da za Dom zdravlja u Šamcu obezbijedi dijagnostičke aparate, koji su uništeni u poplavama, kako bi sve službe počele normalno da funkcionišu.

"U Domu zdravlja u Šamcu u poplavama su uništeni određeni dijagnostički aparati, pa je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske pokrenulo niz aktivnosti i zatražilo podršku od nekoliko ambasada u BiH i međunarodnih organizacija za rješavanje tog problema", dodao je pomoćnik resornog ministra Milan Latinović.

Latinović, koji je sa direktorom Regionalnog instituta za javno zdravstvo Marinom Kvaternikom obišao Dom zdravlja u Šamcu i upoznao se o aktuelnoj situaciji, napomenuo je da će se raditi na tome da se obezbijedi medicinska oprema da bi se što prije osposobile sve službe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Menadžment i zdravstveni radnici Doma zdravlja podnijeli su veliki teret u proteklom periodu i maksimalno su angažovali svoje sposobnosti da pomognu građanima", istakao je Latinović.

Latinović je rekao da je higijensko-epidemiološka situacija vrlo složena, ali da još nema znakova epidemije. "Za sada je dobro što nemamo nikakve znakove epidemije i nadamo se da ćemo se u narednom periodu uspjeti izboriti s tim", dodao je Latinović.

Navodeći da treba posebnu pažnju posvetiti mentalnom zdravlju ljudi koji su preživjeli poplave, Latinović je rekao da je Ministarstvo uspostavilo jedan centar za mentalno zdravlje, za pružanje psihosocijalne podrške i pomoći ne samo građanima koji su ugroženi, nego i ljudima koji su radili s tim građanima.

Latinović i Kvaternik danas su razgovarali sa direktorom Doma zdravlja u Šamcu Draganom Ilinčićem.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE