• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Normalizovan saobraćaj u Sarajevu (FOTO)

Autori Samir Cacan Autori Agencije

Tramvajski saobraćaj u Sarajevu je normalizovan, nakon što su ga zbog neisplaćene martovske plate blokirali radnici "GRAS-a".

 Normalizovan saobraćaj u Sarajevu (FOTO) Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Zamjenik predsjednika Sindikata komunalne privrede Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gradski saobraćaj - GRAS" Amir Muminović izjavio je Srni da je tramvajski saobraćaj normalizovan, nakon što su ga zbog neisplaćene martovske plate blokirali radnici "GRAS-a".

"Zbog neisplaćene martovske plate danas je došlo do samoinicijativnog obustavljanja tramvajskog saobraćaja na relaciji od Čengić Vile do Ilidže. Plata već kasni tri, četiri mjeseca i bilo je obećanje da će biti isplaćena danas zbog čega su se ljudi okupili i blokirali saobraćaj", rekao je Muminović.

On je napomenuo da će se Sindikalna organizacija GRAS-a dogovoriti o eventualnim koracima koji će biri preduzeti u ponedjeljak, 16. juna.

"Do ponedjeljka ćemo se dogovoriti da vidimo šta i kako dalje. Sada ne bih samostalno spekulisao šta će biri preduzeto", dodao je Muminović.

Nezadovoljstvo za neisplaćivanje plata radnici GRAS-a već godinu dana iskazuju povlačenjem vozila s ulica glavnog grada.

Sindikat nije organizovao štrajk, ovo su samoinicijativno organizovali nezadovoljni radnici koji na ovaj način izražavaju nezadovoljstvo zbog neisplaćivanja tranše koja nas sljeduje”, rekao je za MONDO Adnan Himzanija predsjednik Sindikata komunalne privrede u GRAS-u.

Vidno ljut bio je ministar finansija Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra koji je u razgovoru za naš portal istakao kako Vlada Kantona Sarajevo prvo isplaćuje plate GRAS-u, pa tek onda ostalim kantonalnim preduzećima.

“Jutros sam imao sastanak s direktorom i naredio da se unesu svi podaci od prodaje kupona i da po prilivu sredstava izvršimo uplatu. Mi GRAS-u isplaćujemo mjesec dana ranije nego ostalim preduzećima. Drugim preduzećima sada uplaćujemo za april, a GRAS-u smo to uplatili još u maju“, rekao je za portal MONDO Muhamed Kozadra.

Radnici GRAS-a, kako nam je potvrdio Himzanija, bili su blokirali saobraćaj kod Remize.

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba “Blokada saobraćaja na glavnoj cesti iz grada prema Ilidži je rezultat nezadovoljstva prema Vladi Kantona Sarajevo i činjenici da su dozvolili “Centrotransu” da ilegalno vozi na GRAS-ovim linijama”, naglasio je Himzanija za MONDO.

Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE