• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Muslimani izigravaju žrtve

Autor SRNA

Radmanović rekao da Bošnjaci pokušavaju da povežu Prvi svjetski rat sa prethodnim sukobom u BiH i da iskoriste dolazak velikog broja stranih zvaničnika u Sarajevo na obilježavanje 100 godina od njegovog početka da bi izigravali žrtve.

 Radmanović: Muslimani izigravaju žrtve Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Srpski član Predsjedništva BiH Radmanović je naveo da su sarajevski političari iskoristili dobru volju austrijskog predsjednika Hajnca Fišera da dođe na obilježavanje ovog događaja i da sva tri člana Predsjedništva budu prisutna kako bi od toga napravili politički događaj.

On je za "Pres Republika Srpska" rekao da nedolazak predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u Sarajevo predstavlja logičan potez, koji bi povukao i Fišer da je bilo vremena.

Radmanović smatra da će međunarodnih pritisaka na BiH da se obračuna sa korupcijom biti nakon izbora u oktobru, ali da neće biti "sanaderizacije".

On je rekao da će Evropa napraviti grešku, ukoliko bude htjela da na taj način izabere favorite, što pokazuje primjer Hrvatske u kojoj je nastradala jedna garnitura vlasti, ali nije promijenjen sistem razmišljanja u društvu.

"I poslije izbora ostaće šest do osam ključnih stranaka u BiH uz poneku malu promjenu, ali to ne znači da nema ništa novo u društvu u cjelini. Za poslednjih 18 godina BiH se značajno promijenila, a uglavnom su isti ljudi vladali", rekao je Radmanović.

On je dodao da će u predizbornoj kampanji još dugo dominirati nacionalne teme, jer Evropa i svijet još nisu rekli šta žele sa ovim prostorom.

Radmanović smatra da će se tenzije u BiH smanjiti kada Bošnjaci kao najbrojniji narod kažu drugima da hoće da žive zajedno sa drugima, a ne da vladaju nad njima.

Govoreći o slučaju podizanja optužnice protiv direktora Sipe Gorana Zupca, Radmanović je rekao da je riječ o političkoj priči, i dodao da je isto tužilaštvo koje je pokrenulo postupak jedino imalo ovlašćenja da naređuje Zupcu, ali to nije uradilo i sada je sve to otišlo predaleko.

"Neke međunarodne ekipe pokušavaju da uređuju BiH preko tužilaštva. Ovo je sada u vezi sa direktorom Sipe, ranije je bilo u vezi sa glavnim tužiocem, a slično se radilo i u vezi sa predsjednikom FBiH. Pravosudni organi imaju svoje mjesto, ali ne mogu oni da vode politiku zemlje, a imenovanje direktora Sipe je politika zemlje koja podrazumijeva dogovor ključnih nosilaca vlasti. Ako ima elemenata odgovornosti, onda nemam razloga da stojim iza bilo koga, ali ovde je na sceni druga priča", rekao je Radmanović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE