• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušanka Majkić: Sadović "koči" pravosuđe

Majkićeva je naglasila da je Sadović odlaskom u Lion na konsultacije sa predstavnicima Interpola potvrdio loš odnos Savjetu ministara BiH.

 Dušanka Majkić: Sadović "koči" pravosuđe Izvor: MONDO

Ministar bezbjednosti BiH i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Tarik Sadović onemogućava pravosudne organe da rade svoj posao, konstatovala je član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Predstavničkog doma Parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva je naglasila da je Sadović, svojim samovoljnim odlaskom u Lion na konsultacije sa predstavnicima Interpola ponovo potvrdio svoj izuzetno loš odnos prema instituciji Savjeta ministara BiH.

"To je tim teže jer se on nalazi na tako odgovornoj funkciji. Strašno je to što niko u BiH, izuzev njegovih stranačkih mentora, ako to budu htjeli, Sadoviću ne može ništa. Interesantno je da se OHR nijednog trenutka nije zainteresovao za Sadovićevo ponašanje čak i kad on otvoreno štiti osobe afro - azijskog porijekla koje ugrožavaju bezbjednost ove zemlje", rekla je Majkićeva za banjalučki "Glas Srpske".

Istovremeno, dodala je ona, budno motre i reaguju na svaku sitnicu iz RS.

"Zbog Sadovića još nema odgovora na ključna pitanja - koji su bezbjednosni izazovi u BiH i kuda ova zemlja ide. Tragedija je što BiH na ključnim pozicijama ima ljude poput njega", upozorila je Majkićeva.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da je Sadović mimo njegovog i znanja ove institucije otputovao u Lion i razgovarao sa generalnim sekretarom Interpola Ronaldom Noblom.

"On ni meni, ni Savjetu ministara BiH nije podnio izvještaj sa tog putovanja. O svemu tome znam samo iz medija", rekao je Špirić.

Portparol OHR Mario Brkić kaže da je pitanje rada i djelovanja ministra Sadovića pitanje institucije BiH, a ne za OHR.

Sadović je otputovao u Lion i od Interpola zatražio tumačenje potjernica koje je Srbija uputila protiv državljana BiH za koje se osnovano sumnja da su počinili zločine nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, maja 1992. godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE