• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domić: O ostavci prvo sa HDZ-om

Autor SRNA

Gradonačelnik Brko distrikta Anto Domić rekao je da će o zahtjevima nekih bošnjačkih političkih partija u distriktu da podnese ostavku prvo razgovarati sa rukovodstvom stranke (HDZ BiH), a potom i sa strankama koje su ga podržale.

Na konferenciji za novinare koju je danas sazvao povodom navedenih zahtjeva, koji su uslijedili jer je u Zagrebu prisustvovo dočeku Darija Kordića, kojeg je Haški tribunal osudio za zločine nad civilima u selu Ahmići, Domić je izrazio žaljenje što je "uzburkao osjećanja Bošnjaka zbog neprijatnog ratnog događaja u Ahmićima".

"O zahtjevu da podnesem ostavku saznao sam posredstvom portala. Konsultovao sam pravne stručnjake koji tvrde da činom odlaska u Zagreb na doček haškog osuđenika nisam prekršio Ustav BiH, Statut distrikta, niti bilo koji zakonski akt. Bio sam tamo da pozdravim prijatelja, ne po zvaničnom protokolu i u okviru nekakve ceremonije, nego privatno", naveo je Domić.

Komentarišući kritike koje su mu upućene jer je tim povodom u Zagreb putovao službenim automobilom, Domić je podsjetio da prema pravilniku o korišćenju službenog automobila gradonačelnik ima pravo da ga koristi svakodnevno 24 časa.

"Nije trebalo ovom prilikom da koristim to pravo, jer sam mogao da putujem privatnim automobilom, ali, ipak, time nisam prekršio zakon", istakao je Domić.

Prema njegovim riječima, u Brčko distriktu mnogo je otvorenih ratnih rana čije rješavanje treba da otpočne. "Bilo je zločina na svim stranama. Još se o sudbinama mnogih ljudi ne zna ništa", napomenuo je gradonačelnik Brčkog.

On je najavio da će danas u vezi sa zahtjevima za njegovom ostavkom razgovarati i sa predstavnicima nekih brčanskih udruženja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE