• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Formirani spiskovi poplavljenih kuća

Autor SRNA

Spisak domaćinstava koji su pretrpjeli štetu tokom poplava na osnovu kojeg će biti vršena raspodjela pomoći, biće danas objavljen na portalu gradske uprave i Centra za socijalni rad Doboj, izjavio je gradonačelnik Doboja Obren Petrović.

 Doboj: Formirani spiskovi poplavljenih kuća Izvor: Petar Stojanović - MONDO

Stanovnici kažu da je bilo potrebno samo dva sata da reka dođe to tog nivoa. Niko nije bio spreman, niti je očekivao ni verovao da je ovako nešto moguće.
Izvor: Petar Stojanović - MONDO
Petrović je nakon, sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao novinarima da se na spisku nalazi oko 3.950 domaćinstava, na osnovu kojeg će biti dijeljena humanitarna pomoć.

"Ljudi će znati kojim redoslijedom će se dodjeljivati pomoć i na koji način", izjavio je Petrović i dodao da će se spisak stalno provjeravati i ažurirati.

Prema njegovim riječima, građevinski materijal, šporeti i druge potrepštine koje su na raspolaganju biće na osnovu spiska dijeljene ljudima kojima je to potrebno posredstvom Centra za socijalni rad.

On je dodao da će ono što je u nadležnosti Civilne zaštite biti dodijeljeno toj ustanovi, a što je u nadležnosti Crvenog krsta biće dodijeljeno Crvenom krstu.

Petrović je najavio i da će u toku mjeseca biti sazvana i sjednica Skupštine grada o pitanjima podjele hrane, poljoprivredne i stočne hrane, te razmatranje i usaglašavanje mjera i odluka Vlade Republike Srpske koje će se sprovoditi na lokalu.

Prema odluci Gradskog štaba, do 18.juna trajaće besplatni odvoz kabastog otpada, nakon čega će se ta aktivnost naplaćivati uz intervenciju komunalne policije.

U skladu sa tekućom vremenskom situacijom, kako je Petrović naveo, lokalna Civilna zaštita obavijestila je građane o mogućnosti novih poplava i na osnovu toga Gradski štab za vanredne situacije vrši pripreme za mobilizaciju ljudstva i mehanizacije.

Prema njegovim riječima, od Vlade Republike Srpske očekuje se odgovor u vezi sa nadležnosti i obimu poslova kada je riječ o popravci nasipa.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE