• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Voda odnijela jednogodišnji budžet RS

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da je, prema preliminarnim podacima Svjetske banke, Srpska pretrpjela štetu od poplava od oko 1,1 milijardu evra.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je taj iznos, pretvoren u KM, veći od dvije milijarde, podsjetivši da godišnji budžet Srpske iznosi 1,9 milijardi KM.

"Jedan naš godišnji budžet je sravnjen sa zemljom, odnesen u vodi, tako da je svaki doprinos - i ne samo materijalni - veliki podsticaj za nas", istakao je Dodik u Banjaluci, gdje je danas organizovao prijem za rukometne reprezentacije Srbije i Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je potvrđivanje optužnice protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca politički i obračun sa srpskim kadrovima.

"To potvrđuje nakaradnost sistema u BiH, koja je sklepana od međunarodne zajednice. Optužnica je politički obračun onih koji posredstvom Suda i Tužilaštva BiH žele da modeliraju BiH", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, to je neprihvatljivo i nedopustivo.

"Opšta atmosfera u tužilaštvima je da se neko procesuira, a to što ništa neće biti dokazano - nema nikakve veze. Važno je da se neka ličnost upropasti", istakao je Dodik.

On je ponovio da Sud i Tužilaštvo BiH nemaju ustavnu poziciju i da ne treba da postoje.

"Sve je nametnuto i samim tim ne može da bude legitimno. Nažalost, još moramo da trpimo silu ovih institucija, ali smo uvjereni da ćemo ovo pitanje jednog dana riješiti", poručio je Dodik.

"BIJELJINI POMOGLE INSTITUCIJE SRPSKE"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se u Bijeljini, prilikom poplava, ne bi moglo ništa riješiti da nije bilo institucija Srpske. "Bio sam tamo nekoliko puta, kao i predstavnici institucija Srpske. Bijeljina uopšte nije zaobiđena i to je aposlutna laž, a gradonačelnik tog grada Mićo Mićić priprema političku kampanju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je ocijenio da je Mićić sklon "nekim lažnim avanturizmima". "Pitajte narod u Bijeljini šta misli o njemu, a nemojte mene", dodao je Dodik.

DODIK: OPOZICIJA PRIHVATILA MENTORSTVO MEĐUNARODNIH FAKTORA

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će period do 2018. godine biti ključan za status Srpske i da mu je žao što je opozicija prihvatila mentorstvo određenih međunarodnih faktora.

Dodik je ocijenio da je opozicija pristala da promoviše jednu sasvim drugu političku priču koja se isključivo može tretirati kao probosanska.

"Izbori u oktobru će biti na priči o probosanski i prosrpski orijentisanim političkim partijama u Srpskoj, odnosno opozicionim partijama koje misle da grade BiH i nama koji mislimo da treba istrajati na konceptu jačanja autonomije Srpske do njene nezavisnosti", rekao je novinarima Dodik.

Prema njegovim riječima, građani će imati priliku da biraju jedan od dva ponuđena koncepta.

"Ili dodatnog jačanja Republike Srpske i njenih institucija, odnosno građenja novog stepenika ka njenoj nezavisnosti, ili da biraju opoziciju - Mladena Bosića, Mladena Ivanića i Dragana Čavića, koji će transferisati moć ka institucijama BiH i razgraditi Srpsku", kaže Dodik.

Napomenuvši da za opoziciju nema ništa što je dobro urađeno u Srpskoj, nego samo u Federaciji BiH i na nivou BiH, Dodik je poručio da preferira jačanje Republike Srpske i da je u tu ideju uložo sav politički potencijal.

"Spreman sam da uložim i sve svoje preostale životne ideje u nezavisnost Srpske, jer je to moja politička priča. Ako to narodu ne valja neka biraju druge, samo što se ovaj put neće moći kajati", dodao je Dodik, koji je predsjednik Srpske.

On je podsjetio da je pokušao ranije da sa opozicijom dođe do izbora koji bi bili fer i pošteni i kojim bi se dodatno legitimisala i dala snaga Republici Srpskoj.

"Predlagao sam veoma konkretnu saradnju sa svim političkim partijama, koncentrišući političku moć u okvire institucija svih političkih partija. Opozicija radi na veleizdaji u političkom procesu kojim se treba razgraditi Srpska", upozorio je Dodik.

Dodik je najavio da će na vrijeme saopštiti kandidate pozicije za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i ponovio da je on kandidat za predsjednika Srpske.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE