• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NATO stručnjaci pomažu u sanaciji nakon poplava

Autor SRNA

NATO tim stručnjaka za vanredne situacije pružiće pomoć BiH u fazi sanacije nakon poplava, saopšteno je iz NATO Štaba u Sarajevu.

Uz podsjećanje da je BiH pomoć od NATO zatražila 15. maja, u saopštenju se navodi da se više od 35 zemalja članica i partnera Alijanse, posredstvom NATO Evroatlantskog koordinacionog centra za odgovor u slučaju katastrofa (EADRCC) iz Brisela, uključilo u pružanje pomoći BiH.

"BiH je prošle sedmice zatražila dodatnu pomoć u aktivnostima sanacije, i kao odgovor na taj zahtjev NATO tim od četiri stručnjaka za civilne vanredne situacije stiže u Sarajevo danas na period od dvije sedmice", dodaje se u saopštenju.

Eksperti dolaze iz NJemačke, Finske i SAD i radiće sa Ministarstvom bezbjednosti BiH i drugim partnerima u oblasti odgovora na vanredne situacije, procjeni i koordinaciji, kao i logističkim operacijama.

EADRCC je osnovan 1998. godine s ciljem koordinacije odgovora NATO članica i partnerskih zemalja u prirodnim i drugim katastrofama u evroatlantskom području i do sada je učestvovao u više od 60 operacija.

NATO ima mogućnost slanja timova civilnih stručnjaka koji pružaju ciljane savjete i pomoć lokalnim vlastima ako se to zatraži.

BiH je partner NATO od 2007. godine i zato ima pravo na pomoć NATO članica i partnerskih zemalja putem EADRCC-a.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE