• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta u Srpskoj oko 2.1 miljardu KM

Premijer RS Željka Cvijanović izjavila je da Srpska još nema konačne procjene o ukupnoj šteti od poplava, ali da je ona oko 2,1 milijardu KM.

Taj iznos prvobitno su saopštili predstavnici međunarodnih organizacija zaduženih za procjenu štete u BiH.

"Iznos se sad uklapa kada uzmemo u obzir sve pokazatelje - privredne subjekte, stambene objekte i nivo njihovog oštećenja, infrastrukturu koja nosi značajan dio u šteti, poljoprivredu, javne institucije, različite službe lokalnog i republičkog nivoa", rekla je Cvijanovićeva na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.



Cvijanovićeva je napomenula da Republika Srpska ima svoje pokazatelje štete od poplava. "Ono što smo ranije imali i saopštavali - 1,6 milijardi KM je bilo na bazi dostupnih podataka u tom momentu, ali sada se već privodi kraju cijeli proces", naglasila je Cvijanovićeva.

Podsjetivši da su juče međunarodne organizacije prezentovale da je u Srpskoj šteta 2,1 milijardu KM, a niža što se tiče Federacije BiH, Cvijanovićeva je ponovila da neki parametri iz tog izvještaja moraju biti podložni kontroli.

"Nismo saglasni sa svim prezentovanim, ali zajedno radimo taj posao i znaćemo kolika je šteta", poručila je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li je saglasna sa procjenama međunarodnih predstavnika da je gotovo jednaka šteta u Srpskoj i Federaciji BiH, Cvijanovićeva ističe da predstavnici Republike Srpske nisu rekli da su saglasni i da to ostaje otvoreno pitanje.

"Moguće je da ćemo sačekati sedmicu ili dvije prije nego dođemo do konačnog dokumenta, koji će biti verifikovan samo onda kada Republika Srpska kaže da je on u redu", zaključila je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE