• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Procesuirati svakoga ko je kršio zakon

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da svako ko je kršio zakon treba da bude procesuiran, ali da ne vjeruje u Tužilaštvo i Sud BiH.

"Ne vjerujem u Tužilaštvo i Sud BiH, jer mislim da su politički motivisani, ali svakako podržavam borbu protiv kriminala i svako ko je suočen sa kršenjem zakona treba da odgovara", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući policijsku akciju "Pandora".

"Važno je istrajati u nezavisnosti Srpske"

Bosna i Hercegovina se pokazala kao nesigurno utočište za Republiku Srpsku, koja želi da ojača svoje pozicije i autonomiju do nezavisnosti, kaže predsjednik RS Milorad Dodik. "Ne znam kada će RS postati nezavisna, neće ni juče ni danas ni za dva dana, ali sam uvjeren da istrajavanje na tom konceptu može da jača i njenu autonomiju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je naveo da ima i onih koji su protiv toga, ukazavši pritom da opozicija u RS pokazuje spremnost za jačanje BiH.

U akciji kodnog naziva "Pandora", koju su u više gradova BiH proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa), uhapšeni su bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Kemal Čaušević i pomoćnik direktora Sektora za carine Zdravko Cvjetinović, kao i bivši šef carinske ispostave Sarajevo Alija Mašić, bivši šef carinske ispostave Gradiška Nedeljko Milovanović, te bivši šef carinske ispostave Brod Milenko Mikić.zane vIJesti

Ovo je do sada najveća akcija zbog krivičnih djela korupcije u kojoj je privedeno i oko 30 zvaničnika carinskih organa i UIO BiH.

"SNSD IMA SVOJE KANDIDATE ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH"

Predsjednik RS Dodik, koji je ujedno i predsjednik SNSD-a rekao je da ova stranka bila spremna da lideru DNS-a Marku Paviću ponudi mjesto kandidata za člana Predsjedništva BiH, iako SNSD ima svoje kandidate o kojima je već postignut dogovar.

"Paviću smo bili spremni da ponudimo to mjesto, uvjereni da ćemo na taj način ojačati naše političko savezništvo i jedinstvo. Čekali smo odgovor DNS-a i naravno da naše savezništvo ostaje, odluka je na toj stranci i ne bih spekulisao o tome", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući najave da Pavić neće prihvatiti kandidaturu vladajuće koalicije da na predstojećim izborima bude kandidat za člana Predsjedništva BiH, Dodik je naveo da će SNSD održati sastanak sa DNS-om i da će, kada njihova odluka bude poznata, javnost biti obaviještena.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE