• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić skuplja dokaze

Bivši predsjednik Republike Srpske zatražio od Irana i Bangladeša dokumenta neophodna za njegovu odbranu .

 Karadžić skuplja dokaze Izvor: MONDO

Karadžić u pismu ambasadoru Mizanuru Rahmanu traži sve informacije o isporukama i prodaji oružja, municije i vojne opreme Vlade Bangladeša muslimanima u BiH u periodu od aprila 1992. do avgusta 1995. godine.

Bivši predsjednik RS traži i sve informacije o pripadnicima UNPROFOR-a iz Bangladeša i osobama koje su koristile ovu međunarodnu misiju i nevladine organizacije za prikrivanje isporuka oružja i municije.

Karadžić u pismu ambasadoru Irana u Holandiji Bozorgmeru Ziaranu traži cjelokupnu prepisku između vlada Irana, SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Hrvatske i BiH, koja ukazuje da su te vlade znale i odobravale iransku isporuku oružja BiH.

Bivši predsjednik RS traži sve tovarne listove o isporukama oružja Hrvatskoj u periodu od 1. aprila 1992. godine do 31. decembra 1995. godine, uključujući informacije o iranskim avionima koji su slijetali na aerodrom u Zagrebu 4. septembra 1992, 1. novembra 1992. i 4. maja 1994. godine.

U pismu se traže i sve zabilješke, izvještaji, zapisnici i dopisi između vlada Irana i BiH uključujući sastanke u Teheranu 29. i 30. oktobra 1992, u aprilu 1993. i 14. septembra 1993. godine, kojima je prisustvovao Alija Izetbegović.

Bivši predsjednik RS u pismu od 2. juna iranskoj Ambasadi upozorava da će, s obzirom da nije dobio odgovor na molbu od 11. maja, biti primoran da traži od sudskog vijeća Haškog tribunala da izda nalog vladi Irana da ga snabdije materijalom neophodnim za pripremu odbrane, te izrazio nadu da do toga neće doći.

On je dodao da se nada će Iran pozdraviti ovu priliku da objelodani dvostruke standarde zemalja koje su otvoreno promovisale kršenje rezolucija UN kada im je to odgovoralo i da se išle u rat primjenjujući druge rezolucije, takođe, kada im je to odgovaralo.

Radovan Karadžić optužen je za genocid, zločine protiv humanosti i ratne zločine tokom rata u BiH u periodu od 1991. do 1995. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE