• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAD i EU usudili napad na Kukića

Autor SRNA

Američka Ambasada i Delegacija EU u BiH osudila je brutalni napad na univerzitetskog profesora i novinara Slavu Kukića u Mostaru.

Iz Ambasade SAD su pozvali lokalne vlasti da istraže "ovaj zločin i počinioce privedu pred lice pravde u najkraćem roku".

"Nasilju, motivisanom političkim ili bilo kojim drugim razlozima, nema mjesta u modernom demokratskom društvu", navodi se u saopštenju.

Napad na Kukića danas je osudila i Delegacija EU u BiH.

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen najstrože je osudio nasilni napad na Slavka Kukića, profesora na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

"Takvo nasilje i netolerancija su potpuno neprihvatljivi. Vlasti moraju provesti temeljitu i brzu istragu, pronaći počinioce i što prije ih dovesti pred lice pravde. Ovakvi nasilni i besmisleni napadi ne smiju proći nekažnjeno", izjavio je Sorensen.

On je poručio da svaki pokušaj utjerivanja straha ili izazivanja nasilja, mržnje ili diskriminacije protiv bilo kojeg pojedinca ili grupe, zbog njihovih političkih uvjerenja, danas više nema mjesta u društvu BiH.

"Iskreno se nadam da će vlasti učiniti sve što je moguće da spriječe da se ovakvo maltretiranje i nasilje ponove i postanu dio političkog života u Mostaru", naveo je Sorensen.

Kukić je juče butalno pretučen bejzbol palicom u svom kabinetu na Sveučilištu u Mostaru. On se nalazi u bolnici.

Mostarska policija još traga za napadačem koji je juče popodne brutalno pretukao Kukića u njegovom kabinetu na Ekonomskom fakultetu u Mostaru.

Tagovi

SAD

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE