• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Stižu lijekovi iz SAD

Autor SRNA

Premijerka RS i ministar finansija Zoran Tegeltija u Vašingtonu su sa predstavnicima vodećih humanitarnih nevladinih organizacija u SAD postigli dogovor u vezi sa pošiljkom lijekova u RS u vrijednosti od deset miliona dolara.

Cvijanovićeva je navela da će predstavnici nevladinih organizacija uputiti pismo ministru zdravlja Srpske Draganu Bogdaniću da bi on mogao da ocijeni šta je od tih lijekova potrebno u Republici Srpskoj i kakve su, eventualno, druge potrebe.

Ona je precizirala da je riječ o nevladinim organizacijama koje djeluju u različitim kriznim situacijama širom svijeta, od kojih su neke već pružile pomoć građanima u Republici Srpskoj tokom prvog perioda poplava, dok su predstavnici drugih organizacija, na sastanku, upoznati sa potrebama Republike Srpske u periodu obnove, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

"To je bila odlična prilika da im ukažemo na naše potrebe. Sada im je jasnija situacija, jer smo ih upoznali da nas čeka period od sedam do deset godina da sve vratimo na staro stanje. Posebno im se svidjelo razmišljanje da ne smijemo da budemo fokusirani samo na obnovu, nego da treba da kombinujemo obnovu sa razvojem", rekla je premijer Srpske.

Ona je navela da će nevladine organizacije, koje su do sada pomagale stanovništvu poplavljenih područja slanjem namirnica, pumpi za vodu i čamaca i dalje biti na raspolaganju Vladi Republike Srpske, jer će nastaviti da pomažu nabavkom građevinskog materijala.

Cvijanovićeva je istakla da su predstavnici humanitarnih organizacija izrazili zadovoljstvo nakon što su upoznati sa registrom štete, čiji su svi podaci potpuno transparentni, te da su podržali i aktivnost Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu.

"Podržaće akciju Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu, koje pravi listu porodica kojima je potrebna pomoć, tako da će svi koji budu htjeli, moći direktno da pomognu određenoj porodici", rekla je Cvijanovićeva.

Radna posjeta premijera Srpske Željke Cvijanović i ministra finansija Zorana Tegeltije SAD trajaće do nedjelje, 29. juna.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE