• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispaljeno 212 protivgradnih raketa

Autor mondo.ba

Protivgradni sistem u Republici Srpskoj juče je ispalio 212 protivgradnih raketa na gradonosne oblake, saopšteno je iz Republičke uprave civilne zaštite.

 Ispaljeno 212 protivgradnih raketa Izvor: mondo.rs

Ilustracija
Izvor: mondo.rs
Nevrijeme praćeno gradom juče popodne oštetilo je na pordučju Pelagićeva krovove na oko 200 stambenih i pomoćnih objekata.

Lokalna zajednica je urgentno obezbijedila 5.000 komada crijepa koji se dostavlja najugroženijim domaćinstvima kako bi se djelimično sanirala šteta na oštećenim objektima.

Poljoprivredni usjevi su u većem procentu uništeni na oko 200 hektara zasijanih oranica. U toku dana će opštinske komisije početi rad na procjeni nastale štete.

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je opštine Gradiška, Prnjavor i Kozarska Dubica, gdje je prouzrokovalo štete na voćnjacima.

Na području Modriče i Šamca grad je prouzrokovao štete na poljoprivrednim kulturama i lokalnim putevima.

Uže gradsko jezgro Dervente juče popodne zadesile su kišne padavine jačeg intenziteta, pa je voda na ulicama dostizala visinu do 10 centimetara, a u tamošnjoj mjesnoj zajednici Pojezdina grad je u potpunosti uništio poljoprivredne kulture.

Grad je juče popodne padao i u Tesliću, a šteta koju je prouzrokovao na poljoprivrednim kulturama se utvrđuje.

U DERVENTI PRIČINJENA ZNATNA ŠTETA

Gradonosni oblak pričinio je znatnu štetu na području opštine Derventa, i to na poljoprivrednim usjevima, voćnjacima, kućama i pratećim objektima.

Na magistralnom putu Derventa - Prnjavor, u mjestu Lug, jak vjetar odlomio je većinu stabala hrasta, a srećna okolnost je da niko nije povrijeđen, jer je riječ o veoma frekventnoj saobraćajnici.

Šahtovi i odvodni kanali nisu mogli da prime veliku količinu vode koja se slijevala niz ulice grada, što je izazvalo probleme pješacima, ali i vlasnicima brojnih lokala.

Ekipe "Elektrodistribucije" i komunalnog preduzeće imale su pune ruke posla na uklanjanju nanesenih grana i ostalog otpada.

Predstavnici nadležnih službi su na terenu i narednih dana može se očekivati procjena štete koja je pričinjena za dva dana olujnog nevremena.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE