• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Led oštetio 200 domaćinstava u Pelagićevu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Grad koji je zahvatio oko 70 odsto područja opštine Pelagićevo nanio je štetu na više od 200 domaćinstava, stradali su krovovi i prozori na kućama i pomoćnim objektima, a znatna šteta pričinjena je i poljoprivrednim usjevima.

Ovo je novinarima izjavio načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić.

Predstavnici opštine su odmah nakon padavina izašli na teren i utvrdili da su u čak sedam mjesnih zajednica štete katastrofalne, a da su najviše stradali Samarevac i Blaževac.

Stakić podsjeća da je ovo treća elementarna nepogoda koja je zadesila opštinu Pelagićevo u ovoj godini.

"Odmah smo formirali komisije za procjenu štete, službenici su na terenu. Obezbijedili smo 5.000 crepova. Odmah smo obavijestili sve relevantne institucije i uputili smo zahtjev Republičkoj upravi Civilne zaštite za interventno obezbjeđivanje 20.000 crepova da bismo pokrili kuće. Nadamo se pomoći Vlade Republike Srpske", ističe Stakić.

Majske poplave uništile su oko 1.100 hektara poljoprivrednih usjeva, dok štete od leda tek treba procijeniti. Velike gubitke pretrpjelo je i Poljoprivredno dobro "Napredak" iz Pelagićeva.

"Totalno nam je uništeno po 100 hektara uljane repice i pšenice, koje je trebalo ovih dana da žanjemo. Totalna je šteta i na 150 hektara pod kukuruzom, a nema vremena za presijavanje već presijanih parcela. Procjenjujemo da je šteta oko 600.000 KM", naglašava Marko Perić iz "Napretka".

Najteža situacija je u Blaževcu. "Ne pamtim ovakvo nevrijeme. Uništena je sva ljetina, polupani su crepovi na kući i pomoćnim objektima, polupana stakla na prozorima, automobil mi je uništen", rekao je mještanin Blaževca Jovo Đurić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE