• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidovdan krsna slava VRS

Autor SRNA

U Republici Srpskoj danas se obilježava Vidovdan, krsna slava Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće danas u Višegradu obilježavanju krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, najavljeno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Liturgija i parastos za poginule borce počeće u 8.30 časova u hramu cara Lazara i kosovskih mučenika u Andrićgradu, a obilježavanje krsne slave počeće u 13.00 časova manastiru Presvete Bogorodice u Dobrunu, rekao je Srni stručni savjetnik u Ministarstvu odbrane BiH Rade Vukelić.

Iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović, koji je član Organizacionog odbora za obilježavanje Vidovdana, rekao je da će poslije svečanosti u Andrićgradu, NJegova svetost patrijarh srpski Irinej posjetiti manastir u Dobrunu, gdje će biti pripremljen slavski ručak.

Na svečanu ceremoniju u manastiru u Dobrunu očekuje se dolazak bivših komandanata i pripadnika VRS, te zamjenika ministra odbrane BiH Živka Marjanaca.

Današnje aktivnosti u Višegradu organizuje Treći pješadijski (Republika Srpska) puk Oružanih snaga BiH.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz svim pripadnicima VRS čestitao je krsnu slavu Vidovdan.

"Uvjeren sam da će srpski borci na vijek-vijekova u našoj svetinji Republici Srpskoj biti u prilici da slave svoju krsnu slavu i da na taj način sačuvaju uspomenu na jednu od najslavnijih vojski koju je srpski narod imao na ovim prostorima", naglasio je Ćurguz.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE