• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blokiran granični prelaz Izačić

Demobilisani borci iz Unsko-sanskog kantona blokirali saobraćaj između BiH i Hrvatske zahtijevajući isplatu zaostalih novčanih naknada

 Blokiran granični prelaz Izačić Izvor: MONDO

Više od hiljadu nezaposlenih demobilisanih boraca iz Unsko-sanskog kantona, koji od sinoć drže blokiran magistralni put ka graničnom prelazu Izačić, između Hrvatske i BiH, zaprijetili su da će zatvoriti alternativne pravce ukoliko se nadležni hitno ne izjasne o njihovim zahtjevima, javio je dopisnik Srne.

Demobilisani borci iz svih osam opština Unsko-sanskog kantona traže isplatu novčanih naknada u iznosu od 750 KM, te imenovanje ministra za pitanja boraca.

"Nećemo se povući, blokiraćemo sve prilaze Bihaću dok nam se nadležni ne obrate i ispune naše zahtjeve. Imamo podršku veterana, koji pristižu iz svih opština, i naših generala, a građani i narod nam donose hranu i piće", rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Cazin i organizator protesta Remzo Čaušagić.

Demobilisani borci na blokadu saobraćajnica odlučili su se nakon jučerašnjih protesta ispred zgrade Vlade Unsko-sanskog kantona, jer im se niko od predstavnika izvršne vlasti nije obratio.

Zbog blokade magistralnog puta "Em pet" u mjestu Izačić, 1,5 kilometara od istoimenog graničnog prelaza, službenici Granične policije BiH u saradnji sa policijom Hrvatske preusmjeravaju putnike na alternativne granične prelaze Velika Kladuša i Ripač-Užljebić.

Demobilisani borci Unsko-sanskog kantona izvršili su totalnu blokadu saobraćaja juče u 18.30 časova na magistralnom putu "Em pet" i propuštaju samo pripadnike Granične policije, carinike i policijske službenike do graničnog prelaza "Izačić".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE