• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odron na putu ka Sarajevu

Autor SRNA

Ministarstvo saobraćaja RS obustavilo je saobraćaj na magistralnom putu Foča - Sarajevo, na dionici Miljevina - Dobro Polje, zbog odrona na lokalitetu Sijeračke stijene, ali vozila i dalje, uz veliki rizik, saobraćajaju ovom magistralom.

U fočanskoj Saobraćajnoj policiji Srni je rečeno da je rješenje o obustavi saobraćaja stiglo u subotu, 28. juna, ali da saobraćajna signalizacija još nije postavljena, bez čega policija ne može nikome zabraniti da prolazi ovom dionicom.

U preduzeću "Srbinjeputevi", u čijoj je nadležnosti održavanje puta Foča -Sarajevo, kažu da signalizacija nije postavljena zbog toga što iz preduzeća "Putevi Republike Srpske" još nisu dobili rješenje o obustavi saobraćaja, te očekuju da bi ono trebalo da stigne u toku dana.

Direktor "Srbinjeputeva" Nedeljko Pavlović kaže da je odron veoma opasan i da vozači saobraćaju uz ogroman rizik.

"Svaki čas na put se može obrušiti stijena od 50 metara kubnih, a kada ona krene postoji mogućnost daljeg obrušavanja", upozorava Pavlović.

Prema njegovim riječima, potrebno je uraditi projekat sanacije klizišta, što je u nadležnosti "Puteva Republike Srpske", a bez projektnog rješenja ne može se procijeniti koliko će radovi trajati.

U međuvremenu, radnici ovog preduzeća vrše popravku makadamskog puta Miljevina - Vratlo - Kalinovik, koji se vozačima automobila preporučuje kao alternativni pravac. Vozačima kamiona i šlepera savjetuje se da iz Foče za Sarajevo saobraćaju preko Goražda i Rogatice.

Jutros je iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno da na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila saobraćaju po pretežno suvim kolovozima. Vidljivost je zbog magle smanjena na području Kneževa/Skender Vakufa, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na učestale odrone.

Na magistralnom putu Trnovo - Šćepan Polje, na dionici Dobro Polje - Miljevina, vozila saobraćaju usporeno zbog odrona, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja, jer postoji mogućnost daljeg obrušavanja.

Zbog miniranja terena, na dionici magistralnog puta Doboj - entitetske granica /Stanić Rijeka/, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, od 13.30 do 14.00 časova doći će do privremene obustave saobraćaja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled i Bileća - Gacko, lokalitet Stepen, Maglaj - Doboj u mjestu Kosova, Ljubuški - Grude, te na regionalnim pravcima Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac, dok je na magistralnom putu Karakaj - Caparde usporen zbog sanacije puteva.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, na dionici Derviši - Klašnice.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu Banjaluka – Gradiška, u mjestu Jakupovci, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, do kraja godine vršiće se povremene petnaestominutne obustave saobraćaja svaki puni čas.

Na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Srpske Toplice - Karanovac i regionalnom putu Karanovac - Kneževo izmijenjen je režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova zbog radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja.

U toku su radovi na autoputu Banjaluka - Doboj, dionica Prnjavor - Doboj, gdje je izmijenjen režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, a zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih pravaca Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Brod-Odžak, u naselju Liješće, lokalitet Šikare, od 7.00 do 15.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka 2 - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima preko pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metra, a na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Za teretna vozila preko 3,5 tona aktivna je obustava saobraćaja i na dionicama magistralnih puteva Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, i Tuzla - Bijeljina, u mjestu Seljublje, dok je na regionalnom putu Olovo - Ribnica aktivna zabrana za teretna vozila preko 12 tona.

Auto-moto savez Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i auto-moto društvima pokrenuo je preventivnu akciju "Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite", u okviru koje će se do 18. jula pokretni tehnički pregled postavljati u gradovima širom Republike Srpske.

Danas je pokretni tehnički pregled postavljen u Derventi u krugu Auto-moto društva od 9.00 do 13.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja, a Granični prelaz Brčko zatvoren je za saobraćaj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE