• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Parlamentarnoj skupštini BiH rasprava o PDV-u

Autor SRNA

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavio je raspravu o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost (PDV), kojim se predviđa produžetak roka za podnošenje prijave za plaćanje PDV-a za 20 dana

Saša Bursać iz SNSD-a smatra da je predloženi zakon dobra i zdrava inicijativa kojoj treba dati podršku i koja predstavlja pomoć realnom sektoru, ali da treba da je pogleda i Fiskalni savjet BiH.

Poslanik SDP-a Ante Domazet rekao je da SDP neće podržati ovaj zakon, jer bi njegovo usvajanje moglo značiti ulazak u nejasnu i neizvjesnu finansijsku situaciju, u vremenu poslije poplava.

"Ipak, zakon predstavalja značajan doprinos uslovima poslovnog okruženja u BiH koje je opterećeno ekstremno velikim problemima likvidnosti", naveo je Domazet.

Predlagač zakona, poslanik HDZ-a BiH Niko Lozančić pozvao je poslanike da podrže principe ovog zakona jer njegovo usvajanje ne može imati nikakve negativne ekonomske implikacije.

Poslanik Mirsad Mešić iz SDP-a BiH odustao je od zahtjeva za hitnom procedurom za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vazduhoplovstvu BiH i predložio redovnu proceduru, jer smatra da za hitnu proceduru za ovaj zakon nema dovoljno osnova.

Uz ocjenu da je sadašnji nadzor iz Zakona o vazduhoplovstvu neadekvatan, ovim zakonom predviđa se osnivanje centra za istraživanje nesreća i incidenata civilnih vazduhoplova BiH kao samostalne upravne organizacije.

Obavljena je i rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, koji definiše poštovanje opših načela u vođenju upravnog postupka i s tim u vezi poštovanje rokova. I ovaj zakonski akt predložio je poslanik HDZ-a BiH Niko Lozančić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE