• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupjelo gorivo!

Autor mondo.ba

Gorivo na pojedinim pumpama u RS poskupjelo je od dva do četiri feninga po litru, a od iduće sedmice moguće su korekcije i na pumpama koje za sada nisu mijenjale cjenovnike.

Rukovodilac Uprave maloprodaje u "Nestro petrolu" Dragan Trišić istakao je da su na njihovim pumpama cijene od srijede više jer je u nabavci došlo do poskupljenja, piše "Glas Srpske"

"Cijena benzina u prosjeku je povećana za tri feninga, dok je dizel skuplji između dva i četiri feninga po litru. Nabavna cijena je povećana i to je razlog poskupljenja i kod nas. Hoće li biti novih promjena, znaćemo početkom iduće sedmice", naglasio je Trišić.

Na pumpama "Nestro petrola" benzin 98 sada košta od 2,35 do 2,38, a benzin 95 između 2,20 i 2,31 marku po litru. Cijena dizela "evro 4" kreće se od 2,25 do 2,31, dok dizel "evro 5" košta od 2,30 do 2,38 KM.

U banjalučkom "Krajinapetrolu" su istakli da kod njih za sada nema promjene iako su cijene u nabavci skočile za nekoliko feninga.

"Nećemo dizati cijene do utorka dok ne vidimo kakve će biti nabavne cijene za iduću sedmicu", istakli su na ovoj pumpi.

Na pumpama "Krajinapetrola" benzin 98 košta 2,32 KM, benzin 95 je 2,19, a dizel "evro 5" 2,26 maraka.

Na pumpi "Ideal petrol" u Banjaluci kazali su da su cijene u nabavci skočile još prošle sedmice, ali da oni još nisu mijenjali cjenovnike. Na ovoj pumpi benzin 98 košta 2,35, benzin 95 je 2,25, dizel "evro 5" 2,32, a dizel "evro 4" 2,29 KM.

I na pojedinim pumpama u Bijeljini gorivo je poskupjelo, dok su neke zadržale dosadašnje cijene.

Cijene nafte u petak su varirale nakon podataka o povećanom  zapošljavanju u SAD. Barel američke "lake" nafte za isporuku u avgustu pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku za 11 centi, na 103,95 dolara, dok je barel sjevernomorske nafte tipa "brent" za avgustovsku isporuku na tržištu u Londonu koštao 111,05 dolara, odnosno pet centi više nego dan ranije.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE