• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spriječiti fiktivna prijavljivanja prebivališta"

Autor SRNA

Premijerka RS Željka Cvijanović izjavila je da mora biti onemogućeno fiktivno prijavljivanje prebivališta radi sprečavanja bezbjednosnih, ali i političkih problema kada je riječ o izbornom inženjeringu.

Ona je  upitala zašto institucije BiH nisu regulisale to pitanje neophodnim izmjenama zakona.

Cvijanovićeva je novinarima u Bratuncu rekla da još nije upoznata o detaljima jučerašnje odluke Ustavnog suda BiH da ukine odluku Vlade Srpske o provjeri podataka prilikom prijave prebivališta, ali da je čula tumačenje da je to materija u nadležnosti institucija BiH, te upitala zašto te institucije to pitanje nisu na zadovoljavajući način regulisale i izmijenile postojeće zakone.

"Mora se spriječiti fiktivno prijavljivanje i utvrđivati tačnost podataka svih lica radi izbjegavanja raznih problema kao što su bezbjednosni, ali i politički kada je riječ o izbornom inženjeringu", naglasila Cvijanovićeva.

Ustavni sud BiH usvojio je juče zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i člana Predsjedništva Željka Komšića i ukinuo u cijelosti Odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske.

Izetbegović i Komšić tražili su da ovaj sud utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Srpske suprotna odredbama Ustava BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE