• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Zakon je trebalo donijeti na nivou BiH

Autor SRNA

Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić smatra da je trebalo na nivou BiH usvojiti zakon o prebivalištu, jer bi time ovaj problem bio riješen.

Dešavanja u vezi sa ovim pitanjem Ivanić je nazvao "dnevno-političkom igrom u kojoj nema pobjednika".

On je ocijenio da sve što se dešava u vezi sa problemom fiktivnog prijavljaivanja prebivališta u BiH predstavlja "vrlo banalnu dnevno-političku igru u kojoj nema pobjednika", te istakao da "to nije ni Bakir Izetbegović, niti koalicija `Prvi mart`, jer neće biti vještačke registracije glasača".

"Suština je da je taj zakon trebalo donijeti na nivou BiH. To je zakon koji je dobar. Bošnjački političari se pozivaju na bolest Sulejmana Tihića i ne žele to da stave na dnevni red, iako taj zakon ima većinu da prođe i da tako sve bude riješeno", kaže Ivanić.

On je, komentarišući jučerašnju odluku Ustavnog suda BiH da ukine odluku Vlade Srpske o provjeri podataka prilikom prijave prebivališta, ocijenio da je to "nepotrebno naduravanje dvije političke opcije".

"Naći će se sad način da to bude uredba i dok se uredba obori proći će vrijeme i nikom ništa", kaže Ivanić.

Ustavni sud BiH usvojio je juče zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i člana Predsjedništva Željka Komšića i ukinuo u cijelosti Odluku o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske.

Izetbegović i Komšić tražili su da ovaj sud utvrdi da je Odluka Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Srpske suprotna odredbama Ustava BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE