• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlament pokreće pitanje "Dobrovoljačke"?

Parlamentarna skupština BiH pokrenuće pitanje "Dobrovoljačke ulice" ako to zvaničnim putem ne zatraži Interpol Sarajevo od sjedišta Interpola u Lionu

 Parlament pokreće pitanje "Dobrovoljačke"? Izvor: MONDO

Ovo je najavio zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke parlamentarne komisije za odbranu i bezbjednost BiH Slobodan Šaraba uz ocjenu da je ponašanje ministra bezbjednosti BiH Tarika Sadovića u ovom slučaju bilo katastrofalno, te da bi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić trebalo bi da pokrene proceduru za njegovo razrješenje dužnosti, zbog nedozvoljenog odlaska u sjedište Interpola u Lion, piše "Glas Srpske".

Predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Petar Đokić, uz konstataciju da je nevjerovatno da je Interpol podlegao političkim zahtjevima, istakao je da stopiranje potjernica narušava pravila djelovanja Interpola u zemljama koje su mu pristupile.

"Nevjerovatno je da je Sadović samoinicijativno i neodgovorno u ime BiH tražio odgovdu izvršenja raspisanih potjernica", rekao je Đokić.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da će MUP Srbije, zbog slučaja "Dobrovoljačka ulica", proslijediti potjernice za odgovorne u ovom slučaju u još 186 zemalja članica Interpola.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Ivo Miro Jović konstatovao je da je Sadovićev način djelovanja u ovom slučaju "preslikan" iz Predsjedništva BiH, gdje je, kako je rekao, odnos prema svim pitanjima uglavnom dva prema jedan.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE