• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bevanda ili Krišto za Predsjedništvo BiH

Autor mondo.ba

Predsjedništvo HDZ BiH na sjednici u Mostaru nije utvrdilo liste kandidata za opšte izbore u oktobru, ali je najavljeno da će to učiniti u petak, kada bi trebalo da izađu i s imenom kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Prema nezvaničnim informacijama iz vrha ove stranke, dva najozbiljnija kandidata za ovu poziciju su Vjekoslav Bevanda, aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH, te Borjana Krišto, nekadašnja predsjednica FBiH, no nije nemoguće da do petka u prvi plan ispliva i neko treće ime, javljaju Nezavisne.

Kako je navedeno nakon  sjednice, "dogovorene su smjernice koje će izvući najbolje kandidate i najbolje liste za privlačenje većeg broja glasača na izborima".

Dragan Čović, lider HDZ BiH, rekao je da je razgovarano isključivo o listama i da je napravljen presjek stanja, kao i analiza odnosa s koalicijskim partnerima.

"U petak ćemo konačno objaviti sva imena na listama. Tada ćemo objaviti i ime našeg kandidata za člana Predsjedništva, državne, entitetske i županijske razine vlasti. Želimo dobiti najkvalitetnije moguće liste kako bismo dobili 130.000 pa i više glasova Hrvata", rekao je Čović, koji je najavio glavni cilj HDZ BiH - poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

On se osvrnuo i na održavanje stranačkog sabora neposredno nakon izbora u oktobru.

"Došlo je vrijeme da HDZ BiH provede unutarstranačke izbore na svim nivoima, od opština do predsjednika stranke. Mi smo najbolje organizirana stranka u BiH, koja ima više od 35.000 članova, a prije samo pet godina imali smo 18.000 članova", rekao je Čović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE