• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu usvojene izmjene Zakona o zaštiti žiranata

Autor SRNA

Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) danas nisu usvojili izmjene i dopune Zakona o zaštiti žiranata FBiH, predložene s ciljem poboljšanja ranije usvojenog zakona.

Da prođe ovaj zakon, koji je predložila poslanik Saveza za bolju budućnost (SBB) Aida Čikić, nije bilo dovoljno 37 glasova SBB, SDA, HDZ-a BiH i Narodne stranke "Radom za boljitak", jer su 22 prisutna poslanika SDP-a bila uzdržana.

U obraćanju Predstavničkom domu, Čikićeva je izrazila razočarenje što je SDP nakon dugotrajne i iscrpne borbe za prava žiranata u Parlamentu FBiH, načinom svog glasanja oborio ovo zakonsko rješenje.

Čikićeva je pozvala žirante da svoje nezadovoljstvo iskažu ispred centrale SDP-a, prenose federalni mediji.

U pauzi današnje sjednice ona je rekla novinarima da je cilj bio da predloženi amandmani razjasne nedoumice koje izaziva to što je u decembru prošle godine Zakon o zaštiti žiranata FBiH, u jednom tekstu usvojen u Parlamentu FBiH, a u drugom tekstu objavljen u Službenom listu FBiH.

"Ne znam kako je došlo do te greške u službama Parlamenta i ne bih komentarisala da li je ona namjerna ili nenamjerna. Ali, je upravo ta razlika u tekstu bila razlog nekim bankama da nađu opravdanje u tome što ne provode zakon i ovi amandmani trebalo je da to potpuno razjasne", dodala je Čikićeva.

Nakon kraćeg izlaganja federalnog ministra finansija Ante Krajine, poslanici su podržali nacrt Zakona o porezu na dobit.

Današnja sjednica Predstavničkog doma nastavljena je izlaganjem poslanika Jasmina Duvnjaka o prijedlogu zakona o dopuni Krivičnog zakona koji se odnosi na ratne zločine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE