• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva dana zabrane prevoza opasnih materija

Autor SRNA

MUP RS naredio da u četvrtak i petak zabranjen prevoz eksplozivnih materija na pravcima Zvornik - Konjević Polje - Vlasenica, Vlasenica - Luke i Memići - Karakaj, radi bezbjednosti učesnika memorijalnog skupa u Potočarima kod Srebrenice.

Prevoz eksplozivnih materija od ponoći do 24 časa zabranjen je i na regionalnim putevima Konjević Polje - Bratunac i dionici Drinjača - Srebrenica, Bratunac - Srebrenica i Milići - Zeleni Jadar - Srebrenica. U petak od pet do 20 časova na ovim putnim pravcima biće zabranjen saobraćaj za sva vozila teža od 3,5 tone, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj na regionalnom putu Bratunac - Fakovići zbog radova odvija se jednom kolovoznom trakom, naizmjenično.

Obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, zbog odrona i opasnosti od daljeg obrušavanja stijena na kolovoz. Putnička vozila preusmjeravaju se regionalnim putem Dobro Polje – Jažići – Jelašica - Miljevina, a teretna vozila i autobusi saobraćaju preko Rogatice i Goražda.

Zbog rekonstrukcije kolovoza na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj, saobraćaj se odvija jednom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Saobraćaj se jednom trakom odvija na magistralnim putevima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled i Bileća - Gacko, lokalitet Stepen, te na regionalnim putevima Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača.

Saobraćaj je još obustavljen na regionalnom putu Lopare - Gornja Tuzla, u mjestu Veselinovac.

Zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula, na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

Zbog radova na sistemu naplate putarine na autoputu Klašnice - Gradiška, u mjestu Jakupovci saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Srpske Toplice - Karanovac i regionalnom putu Karanovac - Kneževo zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske i FBiH (Karuše), na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja svaki puni čas trajaće po 15 minuta radnim danima i subotom od sedam do 17, a nedjeljom od sedam do 13 časova.

Izmijenjen je i režim odvijanja saobraćaja na regionalnom putu Srbac - granica Republike Srpske i FBiH u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, zbog izvođenja radova na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka, a zbog izvođenja radova na deminiranju terena svakim danom osim vikenda na lokalitetu Šikare, u naselju Liješće na magistralnom putu Brod - Odžak.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metra.

Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Danas se pokretni tehnički pregled nalazi u Višegradu, na parkingu kod mosta, u vremenu od 9.00 do 13.00 časova. "Na ovaj način želi se uticati na promjenu stavova i povećanju stepena svijesti i odgovornosti kod vozača prema upotrebi tehnički ispravnih vozila, te formiranja svjesti kod vozača da je samo tehnički ispravno vozilo ujedno i bezbjedno vozilo", navode iz AMS.

Na području FBiH danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoputa Podlugovi - Jošanica, saobraćaj se odvija dvosmjerno-lijevom trakom na dužini od 3,3 kilometra. Usporeno, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Maglaj - Doboj u naselju Kosova.

Na dionicama Simin Han - Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla - Bijeljina u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila teža od 3,5 tone. Na regionalnom putu Olovo - Ribnica saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Brčko-Gunja otvoren je za putnička vozila.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE