• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić ispred Saveza za promjene za Predsjedništvo

Autor SRNA

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić kandidat je Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na opštim izborima u BiH zakazanim za oktobar, odlučeno je u ponedjeljak na sastanku ovog saveza.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić istakao je da je šest stranaka, članica ovog saveza, podržalo Ivanićevu kandidaturu, a da su predstavnici SNS-a, predvođeni predsjednikom ove stranke hadži Jovanom Mitrovićem, napustili ovaj sastanak.

"Sada je apsolutno jasno da u Republici Srpskoj postoje dva bloka - onaj koji čini sadašnja vlast i Savez za promjene", rekao je Bosić novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da su Centralnoj izbornoj komisiji BiH danas predate liste kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, podsjećajući da je kandidat Saveza za predsjednika Srpske Ognjen Tadić.

"Ubijeđeni smo da je, u konkurenciji sa Željkom Cvijanović, Ivanić već član Predsjedništva BiH", ističe Bosić i napominje da je SDS uradio sve da bude postignut konsenzus unutar Saveza za promjene.

Ivanić je naglasio da je opozicija čvrsto opredijeljena za promjenu sadašnje vlasti u Republici Srpskoj.

"Stvorićemo uslove za pobjedu opozicije na opštim izborima u BiH i da se
situacija u srpskoj od oktobra promijent", kaže Ivanić.

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je da kandidati Saveza za promjene mogu pobijediti kandidate političkog bloka, koji predvodi SNSD.

Predsjednik Partije ujedinjenih penzionera Ilija Stevančević kaže da podržava predložene kanidate i da je uvjeren da će na opštim izbrima u BiH pobijediti.

Lider Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajlica tvrdi da će Savez za promjene učiniti sve da nakon izbora bude poboljšana ukupna situacija u Republici Srpskoj.

Predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić rekao je da nije prijetio lideru Srpske napredne stranke Jovanu Mitroviću, kao ni ostali članovi Saveza za promjene.

Lider Srpske napredne stranke hadži Jovan Mitrović ranije je izjavio da je sastanak Saveza za promjene kome ova stranka pripada napustio i zbog, između ostalog, određenih vrsta prijetnji pojedinih članova ove koalicije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE