• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Palo" deset kilograma heroina?

U hajki na narkodilere u Banjaluci u petak su "pale" četiri osobe, pretresen stan u naselju Borik i zaplijenjeno oko 10 kilograma heroina.

 "Palo" deset kilograma heroina? Izvor: MONDO

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS, CJB Banjaluka i Sipe u petak su u banjalučkom naselju Borik, na očigled brojnih prolaznika, u kafiću "Cirih" uhapsili četiri osobe koje se dovode u vezu s trgovinom drogom i zaplijenili oko deset kilograma heroina.

“Nezavisne novine” nezvanično saznaju da su uhapšeni Banjalučanin Dado Tubić, Dragan Banjac te dva strana državljanina.

Akcija policije počela je u ranim jutarnjim časovima u Ulici Živojina Mišića, inače jednoj od najprometnijih saobraćajnica u gradu. Ulica je bila blokirana satima, a akcija je završena oko 13 časova.

U akciji hapšenja učestvovao je veliki broj pripadnika Specijalne policije, koji su s nekoliko džipova blokirali prilaz zgradi i kafiću u kojem je izvršeno hapšenje, a cijela akcija odvijala se na samo nekoliko metara od najvećeg banjalučkog vrtića "Plavi čuperak".

U akciji su zaplijenjena dva vozila, BMW njemačke registracije i opel vektra sa bh. tablicama, a pretresen je i stan koji se nalazi odmah iznad kafića "Cirih", vlasništvo Dade Tubića.

Prema riječima očevidaca, iz stana su nakon pretresa iznijeli jednu plavu kesu.

"U stanu su sve pretresli. Na balkonu su istresali sve saksije i pretres je trajao oko dva sata", kazao je jedan od komšija, a prenose “nezavisne.com”.

Prema riječima očevidaca, hapšenje se odigralo u svega nekoliko sekundi.

"Ljudi su sjedili u kafiću i odjednom su upali policajci maskirani fantomkama i naoružani dugim cijevima. Galameći prišli su stolu za kojim su sjedila četiri lica i naredili im da legnu, nakon čega su im stavili lisice na ruke i odveli u zatamnjenom kombiju", ispričao je jedan od očevidaca cijele akcije, koji je želio da ostane anoniman, i dodao da uhapšeni nisu pružali otpor te da je sve izgledalo kao u filmovima.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, potvrdio je da je akcija u Banjaluci sprovedena po nalogu ove institucije.

"Pripadnici policijskih struktura u BiH u Banjaluci vrše pretrese na različitim lokacijama i privode osobe osumnjičene za teška krivična djela iz naše nadležnosti", kazao je Grubešić.

On je dodao da detaljnije informacije o identitetu uhapšenih neće biti objavljene do okončanja kompletne istrage.

“Nezavisne” nezvanično saznaju i da je tokom akcije u Banjaluci policija pronašla i oduzela oko deset kilograma heroina.

Prema tim informacijama, policija je oduzela heroin koji je bio namijenjen dilerima na području Banjaluke.

Zoran Tubić: Nemamo veze s hapšenjima

Zoran Tubić, vlasnik lokala "Plazma", izjavio je u petak za "Nezavisne" da njegova porodica nema veze s hapšenjima i policijskom akcijom koja se odvijala u Banjaluci.

Tokom hapšenja u javnosti su se pojavile spekulacije da hapšenja imaju veze s porodicom Tubić koja u vlasništvu ima kafić "Plazma".

Tubić, koji ima porodični stan iznad kafe-bara "Cirih" u Banjaluci, naveo je da se trenutno nalazi s najmlađim sinom Vladimirom - Dadom Tubićem (17) u Americi.

"U policijskoj akciji pretresen je stan izvjesnog Dade Tubića, kojeg ne poznajem, a koji se nalazi ispod mog stana u Ulici Živojina Mišića", kazao je Tubić.

(MONDO, foto: nezavisne.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE