• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema para bez garancije sigurnog trošenja

Autor SRNA

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao da BiH neće dobiti sredstva za saniranje posljedica poplava obezbijeđena na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Briselu ukoliko ne ponudi siguran sistem.

On je na konferenciji za novinare u Sarajevu istakao da je svaki donator tražio da bude obezbijeđen transparentan način potrošnje sredstava, odnosno da se daju garancije da će to biti tako i da pomoć mora doći do unesrećenih ljudi.

"Za svaki od donatorskih priloga treba definisati kontrolni mehanizam i omogućiti donatorima da oni kontrolišu utrošak. To ćemo narednih dana raditi. Pristali smo da iz Savjeta ministara BiH insistiramo i, možda, vodimo tu aktivnost da bude ponuđen sistem koji će to garantovati", rekao je Bevanda i dodao da je o tome bilo riječi i na marginama današnjeg sastanka Fiskalnog savjeta BiH.

Na međunarodnoj donatorskoj konferenciji u Briselu juče je prikupljeno ukupno 1,8 milijardi evra, od toga za Srbiju 995,2 miliona evra, 809 miliona evra za BiH i 41,4 miliona evra za regionalne inicijative.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE