• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali traže ostavke i prijevremene izbore

Srpska radikalna stranka RS smatra da predstavnici aktuelne vlasti u RS i BiH treba da podnesu ostavke.

 Radikali traže ostavke i prijevremene izbore  Izvor: MONDO

Oni takođe predlažu da se „ozbiljno razmisli o raspisivanju prijevremenih izbora u BiH, jer je trenutno političko i ekonomsko stanje loše“, izjavio je danas predsjednik te stranke Milanko Mihajlica.

On je nakon sjednice Glavnog odbora SRS na konferenciji za novinare kazao da odgovornost za takvu trenutnu situaciju snose vladajuće stranke, odnosno Vlada RS-a i Vijeće ministara BiH.

Naglasio je da su „odstupili od obećanja datih građanima na proteklim izborima i zato bi, kao izraz političke odgovornosti, trebalo da podnesu ostavke i da se ozbiljno razmisli o raspisivanju prijevremenih izbora, jer je stanje u političkom i ekonomskom smislu sve teže“.

Lider SRS RS je ocijenjio i da odluka visokog predstavnika u BiH Valetnina Inzka da stavi van snage skupštinske zaključke od 14. maja oko prijenosa nadležnosti sa RS-a na nivo BiH, pokazuje da je BiH i "dalje protektorat".

On je izrazio spremnost da se sa drugim strankama u RS-u, a koje su podržale te zaključke, dogovore o daljim potezima u vezi s novonastalom situacijom.

Također, od vladajuće stranke u RS, SNSD-a, očekuje da izađe sa stavom o tom pitanju i spremni su ga podržati ukoliko bude, kako kaže, konzistentan. (Fena)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE