• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejla Rešić posjetila Doboj

Autor SRNA

Ministar uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić pohvalila je entuzijazam službenika gradske uprave u Doboju u nastojanju da građani nakon poplave imaju servise koje bi trebalo da ima lokalna administracija.

Rešićeva je nakon razgovora sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem o uspostavljanju normalnog funkcionisanja grada nakon poplava istakla da se situacija u Doboju normalizuje, ali da će biti potrebno još dosta sredstava i vremena da se službe vrate na svoje mjesto prije poplave.

Ona je pohvalila službenike koji ovjeravaju dokumente u hodnicima zgrade gradske administracije, kako građani ne bi trpjeli u ostvarivanju svojih prava, te napomenula da je broj zahtjeva u porastu, s obzirom na povećan broj građana koji dolaze iz dijaspore.

Rešićeva je napomenula da je resorno ministarstvo tokom poplava dobilo naredbu koja se posebno odnosila na gradove Doboj i Šamac, kada je riječ o izdavanju rodnih listova, te da su stručni timovi i službe u nekoliko navrata dolazili u Doboj i pregledali matične knjige i stanje u kojima se one nalaze.

Ona je podsjetila da su, zahvaljujući elektronskoj bazi matičnih knjiga, svi građani koji su rezidentno upisani u Doboju mogli dokumente da izvade u Petrovu.

"Današnju posjetu smo iskoristili i da skrenemo pažnju gradonačelniku Petroviću da je raspisan konkurs iz sredstava fonda za lokalni razvoj, koja mogu biti utrošena, kada je riječ o gradovima, za kapitalna ulaganja u komunalnu infrastrukturu", istakla je Rešićeva.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović upoznao je danas Rešićevu o stanju i funkcionisanju lokalne uprave u Doboju.

Kada je riječ o sredstvima za kapitalna ulaganja iz Fonda za lokalni razvoj, Petrović je naveo da će grad aplicirati za sredstva za sanaciju gradske toplane.

On je ukazao Rešićevoj da su skoro sve javne ustanove u Doboju pretrpjele štetu tokom poplava, uz napomenu da se treba napraviti sinhronizacija kada je riječ o donatroskim sredstvima, da ne bi došlo do "dupliranja sredstava" na pojedinim objektima.

Petrović je izrazio zadovoljstvo stepenom obnove grada Doboja i činjenicom da lokalni preduzetnici sve više "uzimaju stvari u svoje ruke".

"Vlada Republike Srpske i grad Doboj moraju naći način da finansijski pomognu privrednicima, da bi ih obavezali da ne dođe do otpuštanja radnika", dodao je Petrović.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja, Rešićeva obilazi Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama, koje ima prostorije u okviru Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE