• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci žele kaznu za napadača policajca u Kozarcu

Autor SRNA

Boračka organizacija Prijedora traži od institucija RS i BiH da istraže napad na službenika u Kozarcu, nakon komemoracije bošnjačkih žrtava rata 20. jula i da budu kažnjeni izazivači nereda koji su iskazali primitivizam i mržnju.

"Očekujemo da će prijedorska policija nadležnim organima i institucijama dostaviti kompletan izvještaj i da će razum i zakon prevladati kod svih koji zaista više žele mir nego rat, suživot nego mržnju, toleranciju nego obračun, pravne sankcije nego zakon pojedinaca, ulice i čopora", navodi se u današnjem saopštenju Boračke organizacije grada Prijedora.

Gradska Boračka organizacija ocjenjuje da podizanje međunacionalnih tenzija, izazivanje incidenata na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kontinuirano kvarenje dobrih međuljudskih, komšijskih, međuetničkih i multikulturnih odnosa tokom ljetnih mjeseci i godišnjih odmora sve više postaju praksa koju u Prijedoru iz godine u godinu demonstrira uglavnom ista grupacija mahom mladih, ostrašćenih Bošnjaka koji tokom ljeta provode odmor u Prijedoru, a potom se vraćaju u svoja mjesta boravka u inostranstvu.

"Posljednji put to se dogodilo 20. jula kada je bez razloga verbalno napadnut policajac Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor, koji je zajedno sa drugim kolegama maksimalno korektno i profesionalno obezbjeđivao organizovani pokop identifikovanih Bošnjaka stradalih tokom rata u Prijedoru", navodi se u saopštenju.

Boračka organizacija Prijedora smatra da je ovo provokacija osmišljena s ciljem da se pogoršaju dobri međuljudski, međuvjerski i međunacionalni odnosi u gradu, da se ponovo ožive aveti rata, mržnja i zakon čopora, da se stvori pravna i zakonska nesigurnost i da se stradanje i posljedice rata iskoriste za neki novi obračun bez kraja, posebno sada, pred nove izbore.

"Način na koji je taj incident izazvan i posebno potonji organizovani medijski i politički pokušaj odbrane nasiljem i mrzilačkom strašću obuzetih uniformisanih paradnih nasilnika, koji sve češće koriste tuđu nesreću i patnju za vlastitu promociju i radikalni ekstremizam kojim su obuzeti, ukazuju sve više na činjenicu da ovo nije izolovani incident", dodaje se u saopštenju.

CJB Prijedor saopštio je ranije da je komemorativni skup i u Kozarcu protekao mirno i bezbjedno uz evidentiran jedan izolovani bezbjednosni događaj za koji je prikupljanje obavještenja u toku i o čijim će prikupljenim operativnim informacijama biti upoznat i nadležni tužilac.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE