• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen rebalans budžeta institucija BiH

Autor SRNA

Dom naroda parlamenta BiH usvojio je danas po hitnom postupku Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH.

 Usvojen rebalans budžeta institucija BiH Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Usvojenim budžetom je predviđeno preusmjeravanje više od sedam miliona KM za područja ugrožena majskim poplavama.

Predsjedavajući Doma naroda Dragan Čović iz HDZ-a BiH rekao je u raspravi o ovom zakonu da je mnogo razloga zašto bi trebalo biti protiv njega, ali da u tom slučaju i ovih sedam miliona KM ne bi bilo iskorišteno.

Delegat HDZ-a 1990 Martin Raguž interesovao se da li su utvrđeni kriterijumi za raspodjelu sredstava, dok je delegat PDP-a Mladen Ivanić rekao da je iznos sredstava mali i da neće glasati za zakon.


Ovaj zakon juče je usvojio Predstavnički dom, kao i zaključak poslanika SNSD-a Boška Tomića, kojim se predlaže da Savjet ministara BiH za prvu narednu sjednicu pripremi prijedlog kojim će iz budžeta BiH za ovu godinu biti izdvojeno dodatnih 20 miliona KM iz grantova i kapitalnih ulaganja koji neće biti realizovani u ovoj godini.

Uštede su napravili svi budžetski korisnici svojim prijedlozima kojima su pojedinačni budžeti institucija smanjeni za jedan odsto, čime je ispoštovan zaključak Savjeta ministara BiH i više zaključaka sa 67. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o budžetskim uštedama.

Zbog objektivne štete i troškova nastalih tokom poplava uvažena je činjenica da su tri institucije - Ministarstvo odbrane, Obavještajno-bezbjednosna agencija i Uprava za indirektno oporezivanje BiH izdvojili manja sredstva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE