• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović: Nedopustivi pritisci na RS!

Predsjednik RS Rajko Kuzmanović u Rusiji konstatovao da domaći političari u potpunosti treba da preuzmu odgovornost za budućnost BiH.

 Kuzmanović: Nedopustivi pritisci na RS! Izvor: MONDO

Na sastanku u Moskvi zamjenika ruskog šefa diplomatije Vladimira Titova i predsjednika Republike Srpske Rajka Kuzmanovića ukazano je na nedopustivost jednostranog pritiska na rukovodstvo RS i pokušaje ograničavanja njenog ustavnog statusa, određenog Dejtonskim sporazumom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Tokom razgovora istaknuto je da transformaciju OHR-a u misiju specijalnog predstavnika EU mora pratiti ukidanje bonskih ovlaštenja visokog predstavnika.

"Istaknuta je i neophodnost da strane u BiH što brže ispune uslove koje je ustanovila međunarodna zajednica kao pretpostavku za transformaciju OHR-a u BiH u misiju specijalnog predstavnika EU", stoji u saopštenju.

Prilikom razmatranja aktuelnih aspekata mirovnog procesa u BiH, kako se navodi, podvučena je neophodnost dosljedne realizacije u pravcu predaje lokalnim vlastima odgovornosti za sudbinu zemlje.

Tokim sastanka konstatovano je da kontakti ruske strane sa rukovodstvom RS imaju "intenzivan karakter".

Data je visoka ocjena naporima usmjernim na razvoj ekonomskih, naučno-obrazovnih i kulturno-humanitarnih veza između Rusije i RS, te potvrđena uzajamna spremnost za realizaciju zajedničkih investicionih projekata u oblasti energetike, ističe se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kuzmanović se, kako se navodi, nalazi u posjeti Moskvu na poziv Ruske akademije nauka. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE