• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest u Bijeljini - traže zaštitu od poplava

Autor SRNA

Stotinjak mještana bijeljinskih naselja uz rijeke Drinu i Savu danas su sa mirnog protesta na Pavlovića putu zatražili od nadležnih hitne mjere efikasnije odbrane od poplava.

Predsjednik Inicijativnog odbora priobalnih naselja Miko Dubajić rekao je novinarima da građani najkasnije do kraja avgusta očekuju podizanje nasipa na lokaciji Orlovo polje, gdje je Drina oba puta provalila iz korita prema gradu.

Prema njegovim riječima, za malo novca i bez imovinskih problema sa zemljištem može se izgraditi nasip dug do tri kilometra kao prva faza odbrane, dok se ne stvore uslovi za velike planirane projekte.

Drugi zahtjev mještana je hitno rješavanje propusta na Pavlovića putu, za koji tvrde da nema upotrebnu dozvolu i da sada predstavlja branu za prirodan prolazak drinske vode.

Dubajić kaže da je to već dva puta bio uzrok plavljenja hiljada kuća, ogromnih poljoprivrednih površina i uništavanja proizvodnje u agraru.

Učesnik protesta Boris Stanišić, vlasnik turističkog kompleksa Etno-selo "Stanišići", koji je i sam dva puta pretrpio ogromne štete od poplava, poručio je nadležnima da naprave prvu fazu odbrane na ovim kritičnim tačkama, dok se ne steknu uslovi za realizaciju najavljenih dugotrajnih i skupih zahvata.

Žitelji priobalnih bijeljinskih naselja očekuju da njihove zahtjeve ispune nadležni u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Javna ustanova "Vode Srpske" i Odjeljenje za privredu i poljoprivredu gradske uprave u Bijeljini. U protivnom, najavljuju da će radikalizovati proteste.

Najavljeni skup trajao je od 9.00 do 12.00 časova, uz policijsko obezbjeđenje.

Učesnici protesta nisu ometali saobraćaj na frekventnom Pavlovića putu kojim se u Bijeljinu ulazi iz Srbije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE