• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Parastos za ubijene livanjske Srbe

Autor SRNA

U banjalučkom hramu Svetog Jovana Bogoslova u utorak je služen parastos za više od 1.600 nevino postradalih Srba sa područija livanjskog kraja, koje su ustaše pobile krajem jula 1941. godine.

 Banjaluka: Parastos za ubijene livanjske Srbe Izvor: Mondo/Goran Sivački

Porodica, prijatelji i građani Beograda okupili su se ispred splava "Saund" i paljenjem sveća obeležili 40 dana od ubistva sugrađanina Fedora Frimermana.
Izvor: Mondo/Goran Sivački
Organizator ovog pomena je Udruženje građana "Ognjena Marija Livanjska", a parastos je služio paroh livanjski Željko Đurica.

Predsjednik banjalučkog pododbora ovog udruženja Ranko Ždero rekao je Srni da se u Banjaluci parastos služi već nekoliko godina unazad pred praznik Svete velikomučenice Marine - Ognjene Marije.

"Od kako se parastos u organizaciji Srpske pravoslavne crkve i grupe Livnjaka počeo služiti u Livnu na praznik Ognjene Marije, tada je služenje parastosa u Banjaluci pomjereno dan ranije, uoči ovog praznika", naveo je Ždero.

On je podsjetio da se već 12 godina parastos za nedužne postradale Srbe livanjskog kraja služi u beogradskom hramu Svetog Marka u nedjelju koja prethodi Ognjenoj Mariji.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE