• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici mogu odbiti davanje pomoći poplavljenima

Autor SRNA

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje i obnovu posljedica prirodne nesreće i kojim je svim radnicima omogućeno da odbiju davanje pomoći za poplavljene.

Ovim zakonom, koji je predložio Klub bošnjačkog naroda, predviđeno je da se zaposlenima, koji ne rade u organima vlasti i javnim preduzećima, omogući da odbiju izdvajanje od plata u iznosu jedan odsto za pomoć u obnovi područja zahvaćenih prirodnom nesrećom.

U ranijem zakonskom rješenju mogućnost odbijanja izdvajanja sredstava imali su samo zaposleni u organima vlasti u FBiH i u kompanijama, čiji je osnivač federalna Vlada.

Dom naroda usvojio je i Zaključak da Vlada FBiH u roku od 10 dana ovom domu dostavi informaciju o Zaključku o sanaciji posljedica prirodne nesreće i obnovi područja pogođenih prirodnom nesrećom, koji je usvojen nakon razmatranja Informacije o posljedicama prirodne nesreće i prijedloga mjera za njihovo saniranje.

Zaključak je donesen nakon što je ministar finansija FBiH Ante Krajina delegatima u Domu naroda podnio Informaciju o navedenom zaključku, nakon čega je uslijedila jednosatna rasprava, u kojoj su neki delegati rekli da su nezadovoljni načinom na koji im je predočena ta informacija.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE