• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Islam ušao u sve institucije vlasti

Autor SRNA

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikola Špirić upozorio je da je radikalni islam ušao u sve institucije vlasti BiH i da će posljednja faza biti političko organizovanje.

Špirić je rekao da već duže vrijeme upozorava na opasnost od radikalnog islama i vehabizma ali da, nažalost, najčešće nije bio shvaćen ili se tome davala neka neozbiljna konotacija.

 "Želim da upozorim da su oni već ovladali sistemom u BiH, da je taj radikalni islam već ušao u sve institucije vlasti u BiH, a posljednja faza biće političko organizovanje. Vjerujem već na narednim izborima da će se pojaviti kao organizovana politička partija, a onda, ja se plašim, da počinje pakao", istakao je Špirić za Radio-televiziju Republike Srpske.

On kaže da nije siguran da će u tome dobro proći Bošnjaci-muslimani u BiH, a pogotovo ne oni koji to nisu.

Špirić kaže da mu je žao što su pale žrtve u Prijedoru, gdje su 28. jula ubijena dva Bošnjaka, a za njihovo ubistvo je osumnjičen pripadnik vehabijskog pokreta.

"O tome se može govoriti kao o izolovanom incidentu. Pomjeranje radikalizma iz arapskog svijeta preko Turske na prostore BiH dovešće do demografskih promjena", rekao je Špirić.

Prema njegovim riječima, dobro je da oni, koju su za taj incident pokušali da optuže Srbe, nisu u pravu, ali mu je žao što još nisu svjesni opasnosti koja, prije svega, prijeti njima.

Četrdesetjednogodišnji Z.K. iz Trnopolja osumnjičen je da je 28. jula u tom mjestu ubio Muharema Balića i Almira Redžića. Nezvanično, riječ je o Zikriji Krkiću.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić rekao je da osumnjičeni svojim izgledom podsjeća na pripadnike vehabijskog pokreta.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE