• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP u borbi sa aferom "fiskalne kase"

Autor SRNA

Partija demokratskog progresa u narednih nekoliko dana podnijeće krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog "afere fiskalne kase" u Republici Srpskoj, rekao je potpredsjednik ove stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je istraga u ovom slučaju neophodna zbog toga što se radi o organizovanoj prevari koja je koštala privredu Republike Srpske najmanje 106 miliona KM.

"Pokazalo se u svih ovih sedam godina da je proces fiskalizacije bio motivisan isključivo da bi pojedinci iz Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji posjeduju firme koje se bave prodajom fiskalnih kasa, u direktnoj sprezi sa Ministarstvom finansija iz prethodnog saziva, ostvarili ogromnu finansijsku korist", rekao je Borenović danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je indirektna šteta od primjene Zakona o fiskalnim kasama, a da nije bilo ni pozitivnih finansijskih uticaja na budžet.

Borenović, koji je i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da je nezadovoljan radom Anketnog odbora Narodne skupštine za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi sa poplavama u maju 2014. godine, čiji je i sam član.

On je najavio da će zbog, kako je rekao, nerada ovog odbora obratiti i predsjedniku odbora Spomenku Vasiliću i predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Igoru Radojičiću.

Borenović smatra da bi predsjednik Republike Srpske trebalo da se odrekne svih stranačkih fukcija, po uzoru na predsjednike zemalja regiona.

Tagovi

PDP

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE