• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija: Javni dug RS ne ugrožava BiH

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija izjavio je danas u Banjaluci da je javni dug vrlo rijetko uzrok za bankrot neke države i da ovaj dug i zaduženost Srpske ne mogu uticati na bankrot BiH.

"Politička nestabilnost je ključni problem u BiH koji može dovesti do bankrota. Ostali parametri u Srpskoj, Federaciji BiH i na nivou BiH apsolutno ne pokazuju da bi moglo doći do bankrota", rekao je novinarima Tegeltija.

On je podsjetio da je javni dug Republike Srpske na kraju prošle godine bio na nivou 2012. godine, odnosno oko 43 odsto bruto domaćeg proizvoda.

BiH ima najveće šanse da bankrotira u skorije vrijeme, a nalazi se ispred Bjelorusije, Ukrajine i Ruande, piše magazin "Juromani".

Prema navodima magazina, razlozi za mogući bankrot su majske poplave zbog kojih se zemlja dodatno zadužila, visoka stopa nezaposlenosti, korupcija i kontinuirana politička nestabilnost.

BiH je i dalje u B rejtingu prema kreditnom rangu "Mudija" i "Standard i pursa", dok su druge zemlje koje imaju sličnu situaciju i rizik od bankrota rangirane u kategoriju C.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE