• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvornik: Sapna poplavila oko 20 kuća

Autor SRNA

Rijeka Sapna, koja je počela da se izliva iz korita jutros u 3.00 časa, poplavila je oko 20 kuća u zvorničkom naselju Ekonomija i deset u Mjesnoj zajednici Čelopek.

Magistralni put Zvornik - Bijeljina, koji je bio u prekidu u Karakaju i Čelopeku, ponovo je prohodan, jer se voda počela povlačiti.

U gornjem slivu Sapne ugroženo je poljoprivredno zemljište, ali nisu stambeni i pomoćni objekti.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević rekao je novinarima da je nivo Sapne naglo porastao, jer je ogromna količina kiše pala na Majevicu, koja gravitira slivu rijeke Sapne.

"Ta količina vode već je stigla do Drine, a trenutna kiša ne može povećati nivo Sapne, koja je već počela da se povlači", rekao je Dragičević i dodao da je najvažnije da niko nije životno ugrožen.

Ističući da su sve raspoložive ekipe Civilne zaštite i vatrogasne jedinice na terenu i da pružaju pomoć, Dragičević je rekao da privredni subjekti na tom potezu nisu ugroženi, dok operativne službe preduzimaju sve da se to i ne dogodi.

On je zahvalio građanima i vlasnicima privrednih subjekata koji su na vrijeme reagovali i zaštitili svoje objekte.

Najveće kišne padavine sinoć i noćas pogodile su sjeverni dio zvorničke opštine, odnosno mjesne zajednice Branjevo, Donji Šepak, Roćević, Gornji Šepak i Pilicu. Za sada nema informacija o ozbiljnijim štetama u tim mjesnim zajednicama, kao ni eventualnim klizištima.

Na području zvornike opštine izlila se rijeka Sapna, dok Hoča, Drina, Drinjača i ostale rijeke ne ugrožavaju domaćinstva niti privredne subjekte.

Protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik u 7.00 časova iznosio je 646 metara kubnih u sekundi, dok je projektovani protok oko 600 metara kubnih u sekundi. Kritična situacija nastaje kada protok Drine na Hidroelektrani iznosi više od 2.000 metara kubnih u sekundi. U decembru 2010. godine protok Drine na Hidroelektrani Mali Zvornik iznosio je više od 4.000 metara kubnih u sekundi.

Lokalna uprava Zvornik juče je, na osnovu vremenske prognoze, izdala upozorenje građanima i vlasnicima privrednih subjekata o opasnosti od velikih kišnih padavina, da bi na vrijeme preduzeli preventivne mjere.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE