• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gavranović: Nasip u Česmi stabilan, ali...

Autor SRNA

U Banjaluci je 247 objekata u domaćinstvima zahvaćeno poplavom, dok je 14 stambenih objekata ozbiljno ugroženo usljed klizišta, izjavio je večeras gradonačelnik Slobodan Gavranović, pozivajući se na nepotpune podatke.

Gavranović je istakao da na području grada ukupno ima 60 klizišta, koja su se aktivirala od majskih poplava do sada.

"Sanacija klizišta zahtjeva mnogo sredstava, te smještaj ljudi koji se moraju iseliti iz svojih domaćinstava", rekao je Gavranović novinarima poslije sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije kojoj je prisustvovala i premijer Željka Cvijanović.

On je naglasio da su Banjaluci u ovoj poplavi problem napravili manji vodotoci i bujice, koji su poplavile veliki broj objekata i uništili putnu infrastrukturu.

Gavranović je napomenuo da nema opasnosti od izlivanja Široke Rijeke u Lazarevu, dok su Vrbas i Vrbanja i dalje u blagom porastu, ali ima znakova da se Vrbanja povlači i da će, ako ne bude padavina, večeras situacija biti stabilna.

On je naveo da je stabilan i nasip u naselju Česma, ali da je prije zime neophodno pronaći 300.000 KM za njegovu potpunu rekonstrukciju.

Banjalučki gradonačelnik je najavio da će sutra biti nastavljeno čišćenje i uklanjanje otpada sa poplavljenog prostora, nakon čega će se pristupiti pranju ulica i dezinfekciji.

"Predstoji nam čišćenje oštećenih saobraćajnica na prostoru Starčevice, Obilićeva, Debeljaka, Ade i Potoka, koje su potpuno raznijeli bujičnjaci", rekao je Gavranović.

On je istakao da je pod kontrolom vodosnabdijevanje grada Banjaluke vodom koja je potpuno ispravna za piće.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE