• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprez: Sava donijela mine, zolje i ose

Autor mondo.ba

Od majskih do najnovijih poplava u BiH, pronađeno je više od 80 minsko-eksplozivnih sredstava uz rijeku Savu na područjima gdje ranije nisu bila.

 Oprez: Sava donijela mine, zolje i ose Izvor: MONDO arhiva

Ilustracija
Izvor: MONDO arhiva
Najviše je pronađeno bombi i mina ali je voda donijela i oružje tipa "Zolja" i "Osa", kaže šef Regionalne kancelarije Centra za uklanjanje mina u Brčkom Esed Aletić, javljaju mediji u BiH.

Aletić je istakao da se minsko-eksplozivna sredstva, nakon poplava, najviše pronalaze uz rijeku Savu, na području Šamca, Brčkog, kao i u slivu rijeka Brke i Tinje.

Na području Vučilovca, Krepšića, Vukšića i Dubrava u Brčko distriktu demineri BH MAK-a su nakon povlačenja poplava uklonili sedam protivpješadijskih i jednu protivtenkovsku minu, kao i kasetnu bombu.

Prema Aletićevim riječijma, pronađena kasetna bomba najbolji je dokaz da je voda donijela ekplozivna sredstva, jer je, kako je naglasio, poznato da kasetna municija nije korištena na ovom području”, rekao je Aletić.

Poplava je uništila i ploče s upozorenjima na opasnost od mina, pa je pozvao stanovništvo na plavljenom području na oprez.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE