• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NDP: Na izbore uz slogan "Pokret za preokret"

Autor SRNA

Narodni demokratski pokret (NDP) na opšte izbore u oktobru izlazi sa sloganom "Pokret za preokret", rečeno je danas nakon sastanka Izvršnog odbora ove stranke u Foči.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da je društvu potreban ozbiljan preokret, na demokratski način, političkim sredstvima. "Na ovaj način demantujemo sve one koji su tvrdili da opozicija želi da na nedemokratski način ruši vlast u Republici Srpkoj, na čemu su pravili čitavu političku harangu", rekao je Čavić.

On je istakao da NDP želi preokret u vladavini prava, kojim će se utvrditi imovina svih političara i njeno porijeklo. 

"Želimo preokret u kome će ekonomija biti prioritetno društveno i političko pitanje, preokret koji će donijeti ukidanje nepotizma usvajanjem zakona o sukobu interesa, preokret u kome ćemo prestati da se zadužujemo radi povećanja javne potrošnje, te da počnemo da vodimo razumnu politiku korišćenja društvenih sredstava i da se zadužujemo isključivo radi investicija u razvoj i zapošljavanje", naglasio je predsjednik NDP-a. 

Čavić je rekao da su reforme potrebne i zdravstvu, na koje je ocijenio da je na rubu propasti, te visokom obrazovanju, u kome, prema njegovom mišljenju, ne postoji nijedna visokoškolska institucija koja se može pohvaliti kvalitetom nastave i obukom kadrova.  

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da je Izvršni odbor NDP-a na današnjem sastanku dao prioritet pitanju fer i poštenih izbora, te da će biti upućen poziv nevladinim organizacijama i institucijama da spriječe krađu izborne volje građana. 

On je rekao da je NDP u izbornu platformu kao jedan od priroiteta uvrstio zakon o ravnomjernom razvoju Republike Srpske, te zakon o korišćenju prirodnih bogatstava.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE