• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačana frekvencija vozila

Autor SRNA

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija bez zastoja, a na svim važnijim putnim pravcima pojačana je frekvencija vozila, saopšteno je iz republičkog Auto-moto saveza.

Zbog oštećenja kolovoza usljed poplava i klizišta i dalje je obustavljen ili otežan saobraćaj na nekoliko putnih pravaca.

Na magistralnom putu Bijeljina - Tuzla saobraćaj je obustavljen u mjestu Tobut, a saobraća se preko Tobuta i Priboja.

Zbog odrona i dalje se ne saobraća dionicom magistralnog puta Dobro Polje -Miljevina, a putničkim vozila preporučuje se da idu regionalnim makadamskim putem Dobro Polje – Jažići – Jelašica - Miljevina, a ostalim vozilima da koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnim putevima Priboj - Lopare - Mačkovac -Piperi, Lopare - Površnice, Podgradci - Mrakovica.

Jednom trakom saobraća se na dijelu magistralnog puta Caparde - Karakaj, te putnim pravcima Klašnice - Prnjavor u Čardačanima, Šepak - Han Pogled, Konjević Polje - Fakovići - Skelani, Tišća - Caparde i LJubovijski most - Drinjača, Bratunac - Fakovići, Zagon - Jasik i Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar - Srebrenica dolazi do povremenih polučasovnih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do 21. avgusta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama Karanovac - Crna Rijeka i Karanovac-Mitrovići zbog radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja izmijenjen je režima saobraćaj. Radovi traju do 1. oktobra.


Na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine dolaziće do obustava saobraćaja zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj.

Zbog izgradnje autoputa Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja u prnjavorskom mjestu Vijaka. Predviđeno je da radovi traju do 15. avgusta.

I dalje je na snazi zabrana saobraćaja preko mosta u mjestu Dragalovci na putu Gornja Vijaka dva - Razboj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra, kao i na magistralnom putu Brod na Drini - Šćepan Polje za teretna vozila iznad 12 tona.

Kroz FBiH moguće je sporije odvijanje saobraćanje na magistralnim putevima Tuzla - Šićki Brod, Kiseljak - Busovača, Ljubuški - Grude, Bosansko Grahovo -Livno, Rostovo - Novi Travnik i Sarajevo - Olovo.

Na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka, u mjestu Lučina, zbog sanacije klizišta saobraća se jednom trakom.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko jedan čas, dok na ostalim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Iz AMS ističu da se na prelazu Doljani i danas očekuju veće gužve pa vozačima koji idu prema dubrovačkoj regiji preporučuju da koriste granične prelaze Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano) ili Ivanica (Trebinje-Dubrovnik).

Onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije da bi izbjegli gužve mogu da koriste prelaze Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

U Republici Srpskoj u toku je kampanja "Oduzmi gas, a ne život" čiji je cilj smanjenje broja saobraćajnih nesreća zbog neprilagođene brzine. Predviđeno je da kampanja traje do 22. avgusta.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE