• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Koliko je izdato vaučera?

Autor SRNA

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica zatražio je danas da Vlada Srpske saopšti koliko je izdato vaučera iz Fonda solidarnosti RS za obnovu od poplava, te koliko je prikupljeno sredstava u ovom fondu.

Govedarica je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu ocijenio da Vlada Srpske nije dala dovoljne garancije trgovcima koji bi robu davali za vaučere.

"Rok za plaćanje trgovcima je 240 dana, odnosno osam mjeseci, ali im niko ne garantuje da će ta sredstva biti uplaćena nakon tog vremena", rekao je Govedarica.

On smatra da bi davanjem boljih garancija bio udvostručen broj trgovaca koji bi robu davali za vaučere i da bi ih umjesto 200 bilo 400.

"Jedno od rješenja je davanje garancija građanima koji su to finansijski u mogućnosti da gotovinom kupe robu u iznosu do pet hiljada KM, a da im Vlada izvrši povrat sredstava na osnovu spiska robe Fonda solidarnosti i fiskalnog računa", dodao je Govedarica.

On je ponovio kritike SDS-a na način prikupljanja sredstava u budžetu Srpske za poplavljene, ocijenivši da bi oporezivanje prema visini primanja bilo pravedenije i efikasnije.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Kudila vrana gavrana a sta ti junacino uradi do sadag nisi na vlasti a bi jelda

MONDO REPORTAŽE